HTML

Highgate-i napok

Friss topikok

  • ZmanUK: -h :) (2009.05.27. 16:49) Anglia-korut
  • ZmanUK: Hat Manchester helyett Liverpoolt ajanlanam, mert Manchesterben nincs semmi latnivalo ... (2009.05.14. 17:31) Jahj, ez a csodalatos Andi!
  • vényesssy: Jó volt újra látni a hangodat-pazar szinesztézia mely téged idéz! Mindent bele! (2009.05.08. 12:36) Hosszu-hosszu ido utan megint...
  • Qsz: Neked is boldog húsvétot Krosztonkám!! Most végre behoztam blogos lemaradásomat:-D Jó kis szombate... (2009.04.11. 23:13) Husvet elott
  • Psyman: Nem a G20 csúcs miatt tüntetnek? Londonban találkozik a világ 20 vezető gazdasági hatalmának vezet... (2009.04.02. 00:52) Wohoo

Linkblog

10

2008.12.08. 19:34 chrisie

Szepen sorjaban mindent elmeselek, ami fontos... nekem.

Mult heten egyik nap csak a Caroline, Maddy, Lulu meg en voltunk itthon. Eszmeletlen jo estenk volt, de nem kezdodott olyan fergetegesen. Vacsinal Maddy nagyon ki volt bukva. Kiderult, hogy az egyik oszt tarsa anorexias es korhazban van. Vacsi utan gyorsan el is huzott, de mi harman maradtunk es nagyon sokat beszelgettunk. Errol a temarol, meg minden masrol is. Erdekes, hogy itt szerintem sokkal, de tenyleg sokkal gyakoribb az anorexia mint otthon. Es ez latszik is az itteni lanyokon. Szegeny Maddy eleg kemenyen megsinyli, mert az o osztalyaban majdnem mindenki fogyozik, es alig eszik. Es meg o erzi magat hulyenek, amikor a kis ebedjet elfalatozgatja. :O Nagyon nehez lehet neki. Minden esetre ez a tema jo alapul szolgalt ahhoz, hogy egy jo nagyon dumaljunk. :D Teljesen csaladi estenk volt. Utana leultunk kozosen TVt nezni. Amikor a Maddy hallotta, hogy jo a hangulat vegul o is lesomfordalt es csatlakozott hozzank. Vegul megint Walt Disney nezes lett az egeszbol :D. Most a mindenki altal utalt Pocahonat 2.-t neztuk. :D Utaljuk, hogy nem a John Smith-t valasztja a Pocahontas a vegen!!! :( De azert jokat nevettunk rajta, es jol kifguraztuk az uj csavot. :D Halali jo volt, bar ezt most hiaba mondom mert nem lehet csak igy atadni. Ezt at kell elni. ;)

Bovebben kene meselnem azonban a bathi utrol. Nem nagyon jott olyan akit en ismerek, leszamitva a Pedrot. Talan emlekeztek, o az a nyomulos, mindig olelni akaros spanyol csavo. :S Sajnos vegul ugy alakult, hogy a buszban egymas mellett ultunk. Beszelgettunk, es turheto volt, de jo sokszor le kellett hutenem. A vegere, mar igazan nagyon kiakaszto volt. Ugy volt, hogy majd megallunk a Stonehengenel, de nem tettuk. Ugyanis arra jutottunk, hogy nem egy nagy szam. Mert korbe van keritve, nem is mehetsz kozel hozza, nem csinalhatsz fenykepen, nem foghatod meg a koveket, szal valojaban tenyleg igazan semmi izgi nincs benne. De viszont  elmentunk Aveburybe, ahol szinten hasonlo dolgot lehetett latni. Szinten batar nagy kavicsok vannak beleallitva a folde, amit nagyon messzirol hoztak, es regebbi is, es nagyobb is mint a Stonehenge. Szal meg voltunk vele elegedve. :D Fel mondjuk nem maszhattunk a kovekre, de azert megiscsak izgibb volt, hogy kozeli kapcsolatba kerulhettunk veluk. ;) Aztan irany Bath. Itt megneztuk a romai furdo muzeumot. Eleg jo volt, es bele lehetett martani a kezunket a meled vizbe! :D Annyira nagyon szivesen belecsobbantam volna. :S Nem is tudom mi tartott vissza.

Az egesz turaban a legviccesebb az volt amikor egy teren egy neger gitaroshoz csatlakoztunk. Karacsonyi dalokat jatszadozott. Eleinte 6 fiatal kislanyocska "enekelt" vele es nagy latvanyossagot csinaltak neki. Aztan par oraval kesobb amikor visszamentunk, mi enekeltunk vele, es mi keltettuk a latvanyossagot. NAgyon-nagyon vicces volt! :D Es annyiszor elenekeltuk a dalokat, hogy a vegere mar kb mi is tudtuk mit is kell enekelni. :D

Volt szabadidonk is csaszkalni a varosban, nezelodni a karacsonyi vasarban, aztan este egy nagyon ks otthonos pubba is beultunk. Jo volt a hangulat es csodaszep volt az ido! Ami megdobbento!!! Nagyon drukkoltam, hogy jo idonk legyen, es eszmeletlenul szerencsesek voltunk vegul. ;) Bath is csodajo hangulatu volt, foleg a karacsonyi diszitesekkel, de oszinten, hianyzott, hogy nem volt ott a Diana. Nem lehetett nagyon kivel hulyulni, ugy igazan nem sikerult kitombolni magam. De azert osszevetve nem volt, rossz es mindenkepp legkozelebb is elmegyek! :) Remelem akkor mar a Daianaval.

Egyebkent nem tudom mi van, de a Dianaval vhogy kicsit eltavalodtunk az utobbi idoben. Asszem en tulsagosan konzervativ vagyok. O "nem iteli meg az embereket", hanem nziyott mindenre. De ennek a nagy nyitottsagnak az a vege, hogy o is olyan lesz mint azok akiket "nem itel meg", de azert sztem nem tartja kovetendonek amit csinalnak. :S Kicsit bonyolult. Minden esetre en nem akarakok, es ugy erzem nem is tudok megvaltozni. Talan jobb lenne kicsit nyitotttabbnak, vilagiasabbnak lennem, de nem megy. Es talan ez nem is baj. Igazan nem tudom. Ezen meg sokat kell gondolkoznom. 

Nah, meg egy nagy elmenyem volt a heten! A vasnapi mise! Csodaji volt! igazi gyerekmise volt, a szertartas kereteben keszitettuk el a Christingeljainkat. :D Errol mar meseltem. De most muszaj meg egyszer kifejtenem mert, mar nagyon osszeallt a kep, es nagyon tetszik ez a hagyomany, szal mindenkepp at szeretnem adni. 

Kolosszei level 1,16 "mert benne teremtetett minden az egen es a foldon ... Minden oaltala es oerte teremtetett." ["For by him all things were created ... all things were created by him and for him."] Magyarul, Jezus a teremto. Ennek a jelkepe egy narancs, ami az egesz foldet jelkepezi. Valamint mivel minden Oaltala van, O egyben a fenntarto is. Ezt jelkepezi a negy palcika a mazsolakkal. Mint a negy evszak es az etel. Mint az elet korforgasa es a mindennapokhoz szukseges eleseg. 

Kolosszei level 1, 19-20 "Mert ugy tetszett az Atyanak, hogy benne lakjon az egesz teljesseg, es hogy altala egeszteljen ki magaval mindent, ami a foldon es a mennyben van, azaltal,hogy bekesseget szerzett keresztje verevel." ["For God was pleased to have all his fulness dwell in him, and through him to reconcile to himself all things, whether things on earth or things in heaven, by making peace through his blood, shed on the cross."] Ezt, Jezus kifolyt veret ertunk, jelkepezi a piros szallag.

De Jezus feltamadt es a vilag vilagossaga lett. Ezt jelkepezi a narancsba szurt gyertya. (Janos 8,12 "...En vagyok a vilag vilagossaga. Aki kovet engem, nem jar sotetsegben, hanem ove lesza az elet vilagossaga." / "I am the light of the world. Whoever follows me will never walk in darkness, but will have the light of life.") O a megvalto.

(Negy pontba szedve az egesz lenyege: Jezus a teremto - narancs, fenntarto - mazsi, vilag vilagossaga - gyertya es megvalto - piros szallag.)

Erre nem tudok mast mondani csak azt hogy csodaszep! Itt talalhattok egy kepet rola: http://www.walthamstow-hall.co.uk/walthamstowhall/images/christingle_orange.JPG

(Bocs, hogy angolul is leirtam, de sztem az engol szovegbol sokkal jobban atjon a mondanivalo. Es tudom, hogy vki elvezi olvasni az angolt is. ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uk-chrisie.blog.hu/api/trackback/id/tr93811782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása