HTML

Highgate-i napok

Friss topikok

  • ZmanUK: -h :) (2009.05.27. 16:49) Anglia-korut
  • ZmanUK: Hat Manchester helyett Liverpoolt ajanlanam, mert Manchesterben nincs semmi latnivalo ... (2009.05.14. 17:31) Jahj, ez a csodalatos Andi!
  • vényesssy: Jó volt újra látni a hangodat-pazar szinesztézia mely téged idéz! Mindent bele! (2009.05.08. 12:36) Hosszu-hosszu ido utan megint...
  • Qsz: Neked is boldog húsvétot Krosztonkám!! Most végre behoztam blogos lemaradásomat:-D Jó kis szombate... (2009.04.11. 23:13) Husvet elott
  • Psyman: Nem a G20 csúcs miatt tüntetnek? Londonban találkozik a világ 20 vezető gazdasági hatalmának vezet... (2009.04.02. 00:52) Wohoo

Linkblog

Sch+CC

2008.09.16. 10:55 chrisie

Tegnap nagyon akartam irni, ha mar igy beharangoztam, hogy elso nap a suliban. De elszarodott vhogy a net, szal nem sikerult. :( Meg nagyon busy [suru] napom volt. :)

Hat a suli... Bevallom remeltem, hogy legalabb itt egy kicsit otthonosabban fogom erezni magam mert lesznek fiuk. Mert ugye otthon engem 5 fiu vesz korul, itt pedig 4 lany. Kicsit mas igy az elet. Neha orulnek egy-ket orult brothernak [fiutesonak]. :) De mit ad Isten!? egyetlen egy darab fiu van az egesz csoportban. Az is kicsit weird [fura]. {Bocsanat a sok angol szoert, de ezek a jelzok jutnak eszembe, mert ezeket hasznalom minden nap. A leiras nem is lenne igazi/valodi ezek nelkul a szavak nelkul...} Szoval fiuban hiany van. A tobbiek: 5 lany, plusz a tanar (Suzanne). Nem vagyok biztos benne, de egy lany Csehorszagbol jott, ketto Nemetorszagbol, egy Torokorszagbol, egy valahonnan delamerikabol, talan Argentinabol (nem tom), a srac pedig Braziliabol. Ez a tarsasag. De elge erdekes az osszeallitas, mert paran csak Karacsony kornyekeig maradnak, vagy addig se. A torok lany -ha jol ertettem- csak egy heteg lesz velunk, utana megy, a cseh lany meg 3 honap mulva megy haza. a ket nemetrol nem sokat tudok. Au pairek, szal gondolom maradnak juniusig.

A legviccesebb az a holgy volt, akirol nem tudom pontosan hogy honnan jott. Idosebb, olyan 30par. [Sztem, bar a kormegitelo kepessegem soha sem volt jo.] Egyszer csak besokallt otthon ezert megszervezte, hogy elutazzon. Idejott Angliaba, ugy hogy egz szot sem tudott angolul. (Nagyon meresz!) Mar itt lakik ket eve, de az angolja... hm... nem tul jo. Foleg a kiejtese. (Azt hittem ennyi ido alatt mindenki megtanul egy nyelvet... Bar nulla tudasrol indult... nem tudom.) Beszelgettunk es a teenager szot hasznalta, de ugy, hogy keptele voltam felismerni. Mondtam, hogy mondja megegyszer... Probalkozott, aztan mondta, hogy igen, ez az a szo amit egyszeruen nem tud kiejteni, es soha senki nem erti meg. Nagy nehezen vegul rajottem mit akar mondani, es aztan kerte, hogy mutassam meg hogy kell kiejteni. Valahogy igy mutattam be: tiiiiin-edzsor (ekezetek nelkul ne igazan tudom megmutatni...) Erre leesett neki a tantusz, hogy mi nem ment neki eddig. :D Kepzeljetek elkezdett ugralni, hogy jahj de jo, vegre valaki rendesen meg tudta neki mutatni!!! Mondta, hogy nagyon jo tanar vagyok, mert eddig tok sok mindenki probalta neki megtanitani, de nem sikerult! :D Asszondta, jol mutattam meg a lenyeget a szonak, hogy ez egy szoosszetetel. [Ugye: teenager=tizeneves ~ teen+ager=tizen+eves] Szal orultunk egymasnak. Es volt mikor fel kellett olvasni, es neki pont egy olyan mondtatot kellett amiben benne volt ez a nevezetes szo. :D Egymasra neztunk es jot nevettunk. :D

Maga az ora nem volt valami nagy szam. Tipikus angolora... :( Amit a suliban is utaltam... a tipikus feladatokkal: olvasd el a szoveget, toltsd ki a hianyzo szavak helyet, rakd a szavakat megfelelo igeidobe, talalj ra szinonimat, kosd ossze... :S Ilyesmik. Ettol az ember tipikusan agymenest kap. Hat ez van, de ha tudja az ember, akkor nem olyan rossz. Sajnos arra kellett rajonnom, hogy nem tudok eleg szot. A beszedemmel nem is volt gond (jo talan egy kicsit... ;) de viszont kevesebb szot tudtam mint a tobbiek. Persze ha jobban belegondolok ez sem igaz, mert ket lany volt akik elegge vagtak es ok beszeltek szinte vegig, szal azt kell mondanom, hogy naluk kevesebb szot tudok. Mindenesetre asszem a szokincsemet javitanom kell.

Kaptunk ket oldal lecket. :O

Voltak meg erdekessegek az oran. Kiderult, hogy mindenki mar tobb honapja itt van. (Ha jol tudom) en voltam az egyetlen aki csak ket hete van itt. Tiszta megnyugtato. Azt mondom, hogy 3 honap mulva en is fogok tudni ugy beszelni mint ok, talan a szokincsem is lesz olyan, szal nincs hova parazni. :) Elonybol indulnak. Ami viszont kevesbe megnyugtato, hogy tobben is el akarnak menni ev vegen. Ezert majdnem mindenki -ketten, harman voltunk akik nem- november kornyeken le akarja tenni a Cambridgei vizsgat. :O Magyarul a mi csoportunk gyorstalpalo lesz, hogy akik akarjak letehessek a vizsgat mar akkor. Kemenyen meg kell majd huznunk. Kivancsi vagyok hogy fogom birni. Persze, ha felkeszultem ra elegge, akkor en is leteszem novemberben a vizsgat, de en csak juniusra terveztem. Majd meglassuk!

Ez volt a delelottom tegnap. Kicsit lehangoltan ertem haza. De csak egy kicsit, es szerencsere az estem fenomenalisan jo volt, ami minden rossz elmeny eltorolt. :D Mult heten ugye elmentem potyara a Conversation Classra... ezen a heten mar nem potyara mentem oda. :D Oltari jo volt! Ez most egy rendhagy CC volt. (Engedjetek meg hogy roviditsem Conversation Class=CC) Vegig jatszottunk. A legelejen szobaelegyedtem egy Christina nevu nemet lannyal es vegul egesz este egyutt voltunk, ert o is annal az asztalnal jatszott, ahol en. Lehet hogy hulyen hangzik, de nagyon jo volt tarsasozni masfel oran keresztul. Vicces volt, kikapcsolo es jofej volt a tarsasag. Amiota itt vagyok most ereztem eloszor, hogy onmagam vagyok. Tudjatok jott a szokasos dili, meg hulyules. Jokat nevettek rajtam, es mondtak, hogy latjak tudom az egyszeru dolgokat is poenre venni (vagy vmi ilyesmi). Szoval eszeveszett joket nevettem, es beszelgettem! :D Utana mi maradtunk a legtovabb es meg egy idosebb ember is leallt velem beszelgetni, es azt mondta, hogy jo az agolom! Masok is mondtak mar... de most rajottem miert hiszi mindenki azt hogy jo. Jol tudom palastolni, hogy nem olyan jo. :D Meghozza ugy, hogy sztem kelloen tudom imitalni az angol kiejtest. A beszed dallama vhogy ramragad, es siman tudom utanozni, a dalolo, 4 oktavos angol beszedet. Ettol mindenki azt hiszi, hogy milyen jo vagyok. :D Vicces.

A slusszpoen az volt, hogy remenykedtem... ha mar otthon es a suliban sincsenek fiuk... talan itt. :D El kell hogy szomoritsak mindenkit! Nem voltak! Sztem ebbol a tarsadalombol kiirtottak a ferfiakat. Ket himnemu volt... egyik bo negyven a masik meg mar 50 felett. :D De nem szabad figyelmen kivul hagyni oket sem! Okis csak emberek! Es az 50 feletti (Jeffry) az en asztalomnal jatszott. Nagyon kis aranyos volt. :) Elvezet volt segiteni neki! 

Lenyeg a lenyeg, hogy tenyleg kiraly volt! Hivtak vasarnapra az esti 7es misere. Ugy latszik itt is ugy megy mint otthon, hogy a reggeli mise inkabb a nagyoke, az esti pedig a fiataloke. Nagyon megorultem, hogy itt is lehet majd "hetesre" jarni, mint otthon regen. :D szoval vasarnap majd ellatogatok arra a misere. Nagyon kivancsi vagyok.  

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uk-chrisie.blog.hu/api/trackback/id/tr69665795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bucicuci 2008.09.16. 17:34:58

Ciao bella!
örülök hogy viszonylag akkor jól sikerült a napod! biztos érdekes volt az a tény, hogy a világ több részéből is jöttek emberek. viszont az nem jó hír hogy ilyen hamar felbomlik a csoport! de sebaj, majd megoldódik a helyzet!!! az idő mindent megold! (huuuu de közhely! de igaz)
(különben ma én is találkotam az olasztanárommal, és nagyon nagyon jófej volt! és volt edzés is, és végre játszottunk! és viszonylag jól ment mindenkinek!)
örülök hogy jól érzed magadat, és ezentúl soksok fiúismerőst kívánok majd köreidbe! :-D
puszi, és ölelés:
bralány

Psyman 2008.09.17. 12:01:53

Hát ez haláli mókás :) Szóval mire hazajössz, már meglesz a nyelvvizsgád. Én még a környékére se érek addigra.
Ha tényleg olyan kevés a hím, akkor én nagyon-nagyon jól fogom érezni magam, mikor vizsgaidőszak után meglátogatlak. Én leszek a sztár! Vagy megint az lesz, hogy eltűnök az árnyékodban, mint a gimnáziumban :)

Sok sikert a tanuláshoz meg minden egyébhez is!

ponponillo 2008.09.17. 22:17:04

majd írok kifejtősebb levelet is neked,de addig annyit hozzáfűznék ehhez,h a novemberi nyelvvizsga KORAI lenne még!egyrészt nem ingyen osztják,másrészt ha úgyis kint leszel még,minek elsietni és feleslegesen stresszelned magad?felkészülni lehet.az sosem árt.
amúgy a mi csoportunkban is lánytúltengés volt:)belőlük is főleg német.
az viszont meglep h ilyen kevés ideig maradnak.de biztos jönnek még.vicces,amikor a sok aupair összegyűl és megvitatják a tapasztalatokat:)
további szerencsés beilleszkedést!!
süti beállítások módosítása