HTML

Highgate-i napok

Friss topikok

  • ZmanUK: -h :) (2009.05.27. 16:49) Anglia-korut
  • ZmanUK: Hat Manchester helyett Liverpoolt ajanlanam, mert Manchesterben nincs semmi latnivalo ... (2009.05.14. 17:31) Jahj, ez a csodalatos Andi!
  • vényesssy: Jó volt újra látni a hangodat-pazar szinesztézia mely téged idéz! Mindent bele! (2009.05.08. 12:36) Hosszu-hosszu ido utan megint...
  • Qsz: Neked is boldog húsvétot Krosztonkám!! Most végre behoztam blogos lemaradásomat:-D Jó kis szombate... (2009.04.11. 23:13) Husvet elott
  • Psyman: Nem a G20 csúcs miatt tüntetnek? Londonban találkozik a világ 20 vezető gazdasági hatalmának vezet... (2009.04.02. 00:52) Wohoo

Linkblog

'sohatobbet' varosnezes

2008.09.10. 22:57 chrisie

El kell mondanom, hogy vaoltam futni! En se hittem magamrol, hogy elmegyek, de megtettem! Es eszmeletlen jo! Az a hely amit talatam, nemcsak hogy jo, hanem egyenesen fenomenalis. Jo hosszu (nem is futottam meg vegig) es vegig erdoben megy... Ez egy kicsit tulzas, mert terkepen megneztem es ez a fuves terulet epp csak az az utat veszi korul, de ez nem erzekelheto. Lenyeg a lenyeg, hogy eszmeletlen jo volt! Csak hogy a sportolast folytassam, ma biciklivel mentem el a sulimhoz, ahol befizettem az oktatast es megvettem a konyvem... A konyv. Az elso oldalon le van irva, hogy milyen Cambridgei vizsgara keszitenek fel... :S Asszem rendesen fel kell kotnom a gatyam hogy sikeruljon megcsinalnom. Eszmeletlen hosszu, es kemeny. :D De ha meglesz, legalabb elmondhatom magamrol, hogy tenyleg tudok angolul. :)

Ma vettem a faradtsagot es bementem a varos kozepibe. Nem volt sok idom, epp csak kiprobaltam milyen ott csamborogni. Megvolt az elso tipikus londoni tube-utam. Hat messze nem volt olyan kellemes mint amilyenre szamitottam. A metroert nem vagyok oda. Keptelen voltam kiigazodni, hogy mi merre megy es hogyan... vegul el tallatam mindenhova, szal lehet hogy megis ki tudtam igazodni rajta, de en inkabb a joszerencsemnek tudtam be a sikereim. Eszmeletlen kacifantos. Komolyan!!! Ezek utan bent a varosban... nyomaszto! Minden ember ugy oltozkodik, hogy azt hiszed roluk, most leptek ki egy targyaloterembol. Ing, nyakkendo, oltony, oltonynadrag/bluz, szoknya, magassarku, blezer. Aluloltozottnek ereztem magam... ez nem vicc!!! Vegul elkezdtem szamolni, hogy hany olyan embert latok, aki "normalisan" van oltozkodve. Megdobbento 5db embert talaltam fel ora alatt [ha jol emlexem]. Azart ez frusztraloan keves, ha belegondolunk, London centrumaban mekkora lehet a nepsuruseg. Felelmetes.

100 szonak is egy a vege, benn voltam a varosban. Setaltam erre-arra, nem nagyon nyugozott le. Gondoltam a Guckingham palace tuti jo uticel, mert ott csak lesz vmi szep es erdekes. El is mentem. Ott a kozelben va egy csodalatos nagy park. Arra setaltam es meglattam, hogy napozoszekek vannak kiteve. Teljesen ledobbentem, hogy milyen jofejek, hogy kiraknak ide szekeket, es le lehet ulni, es hogy ez milyen hangulatos, megis csak van vmi jo ebben a varosban. Le is ultem. Na pont akkor amikor mar nagyon kenyelmesen ultem, es elveztem volna a helyzetet, odasomfordalt hozzam egy alak, hogy bocs, de ezert fizetnem kell. Hat ez az angol velndeszeretet. :) Mondam neki, bocs de [erre] nincs penzem, es tovabbaltam.

Tegnap talalkoztam egy masik au pairral (instant univerzalis hazirabszolga, mint en). O nemetorszagbol jott. Felemelo volt vele tarsalogni. Vegre egy ember aki egy szinten van velem!!! Kellemes volt, es vicces. :D O is ugyanabba a suliba fog jarni mint en, de sajnos nem ugyan akkor es upper-intermediatbe. :( Es tulajdonkepp nincs is nagyon szuksege a tarsasagomra, mert kiderult, hogy akkora mazlista, hogy veletlenul a baratnoje is itt van Londonban egy evre au pairkodni. Szal neki megvan a tarsasaga. :) Ami nagyon fontos! A mai centrumi korutam ravilagitott, hogy... pocsek egyedul varost nezni. Semmi izgaom nincs benne. :( Ugy hataroztam nem is nagyon eroltetem tovabb, hanem majd ha lesz vki akivel osszebaratkozom, azzal majd bejarjuk a varost. Remelem.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uk-chrisie.blog.hu/api/trackback/id/tr51657957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacshazi 2008.09.11. 07:45:11

Szia Boszorkány!
Fel a fejjel! Lesz még akivel bejárod London Cityt!
Az hogy glanzba-francba járnak a belvárosban talán nem is annyira meglepő, bár nem ismerem Londont, de gyanítom, hogy a központ azért ott is jórészt hivatalokból áll. Főleg az megy oda aki dolgozik, vagy ügyeit intézi az pedig ki kell nézzen valahogy.
Persze lehetnének turisták is, akik laza viseletben koptatják hozzád hasonlóan az aszfaltot, de talán azok most vagy nem aktuálisak, vagy valószínűbb, hogy nem a City-t mennek megnézni, hanem a nevezetességekben bújnak el.
Keresd őket ott!

Ismerve Téged biztos vagyok abban, hogy találsz majd barátot, barátnőt akivel együtt még nevetgélve, esetleges kisebb csínyeket megtéve végig nézed London nevezetességeit.
Elkezdődik a suli és találkozni fogsz olyan fiatalokkal, akiknek a tanulás mellett szintén céljuk London megismerése.

Azt sose feledd, hogy itthon sokan szeretnek, gondolnak rád, drukkolnak neked és nem hiszem, hogy csak a családod lennénk így vele.

Üdv:
Papó

ponponillo 2008.09.11. 22:01:17

te aztán szakítasz időt az írásra!(én ezt mondjuk a naplómba tettem és gyakorlásképpen angolul)
alig hiszem h csak biznisz kinézetű emberekkel utaztál.Camden town ismerősen cseng?na az ott fel-leszálló arcok a másik véglet:)de azt jegyezd meg,h Londonban senki sem lóghat ki a ruházatával!bárhogy kinézhetsz!miné jobban elütsz,annál "természetesebben"hat:)

i'm looking forward to hearing from u soon,especially about school!
soldier on!;)

bucicuci 2008.09.12. 15:34:04

szia!
szerintem meg nem is olyan rossz egyedül felfedezni egy "városkát"! kicsit csámborogni, eltévedni,... enni egy-két gombóc fagyit, window-shoppingolni,... én ezt imádtam Stokholmban! néha tényleg unalmas volt egy kicsit, de mindig találtam valamit, amivel feldobhatom a hangulatomat, vagy valamit, amivel leégethetem magamat. :D
szerintem kockáztass még egyszer, és meglátod nagyon élvezni fogod, hogy meglátod az apró lényegtelen dolgokat is. Igaz, a közlekedéssel én is bajban voltam. sose találtam azt a tunnelbanant, amire éppen szükségem lett volt. na mindegy!
pusz:
bralány
süti beállítások módosítása