HTML

Highgate-i napok

Friss topikok

  • ZmanUK: -h :) (2009.05.27. 16:49) Anglia-korut
  • ZmanUK: Hat Manchester helyett Liverpoolt ajanlanam, mert Manchesterben nincs semmi latnivalo ... (2009.05.14. 17:31) Jahj, ez a csodalatos Andi!
  • vényesssy: Jó volt újra látni a hangodat-pazar szinesztézia mely téged idéz! Mindent bele! (2009.05.08. 12:36) Hosszu-hosszu ido utan megint...
  • Qsz: Neked is boldog húsvétot Krosztonkám!! Most végre behoztam blogos lemaradásomat:-D Jó kis szombate... (2009.04.11. 23:13) Husvet elott
  • Psyman: Nem a G20 csúcs miatt tüntetnek? Londonban találkozik a világ 20 vezető gazdasági hatalmának vezet... (2009.04.02. 00:52) Wohoo

Linkblog

Elesben

2008.09.05. 15:25 chrisie

Ma mar mindent nagyon "komolyan" csinaltam. A legkomolyabb a suli volt. elmentem szintfelmero tesztet irni. Az a tipikus tesz volt. Az elejen halal egyszeru, a vegen meg... kicsit beletorott a bicskam. Minden esetre az "Advanced" csoportba kerultem, ami az 5 szintbol a 4. Csak a profi van utana. Igazabol meg lehetek magammal elegedve. De... itt jon a feketeleves, a no mondta, hogy nyelvtan tudasom megvan teljesen az Advanced szinthez, viszont a beszelokem nem a legjobb. :( Felszolitott hogy gyakoroljam a beszedet. Ez tok normalis, meg nem gaz, de azart megis elszomoritott. Pedig nem uj, amiota angolt tanulok tudom, hogy a beszed nehezebben megy mint a nyelvtan. Azert nincs minden elveszve, mert a sulim csak 15.-en kezdodik. Van meg egy hetem addig. Csak belejovok egy kicsit jobban a beszedbe. Bar nem kene ilyen sokat magyarul tarsalognom. :D [Egyebkent ez nem vicc, ilyenkor tenyleg tokre kijovok a gyakorlatbol.]

Ennyit a sulirol, ez is sok ;) De ma nem csak ez ment elesben, hanem a atakaritas is. Igazi nagytakaritast nyomtam. Oltari nagy portorles, sepres, felmosas, pakolas a szobabol ki-be. :) Szep lett a szoba, epp itt ulok benne. Hogy teljes legyen a mai "nagy-" sorozat csinaltunk egy nagybevasarlast is. :) Caroline minden heten csak penteken vasarol, mert egyebkent nem nagyon er ra. Na hat ez ugy nezett ki mint nalunkm amikor egyszer kiszabadulunk az Auchanba vasarolni. Eszmeletlen sokmindent vettunk. Jol meg is neztek minket, az elado megkerdezte hogy minek vasarlunk ennyit. Mikor megtudta, hogy semmi kulonos azt mondta Carolinenak: magat biztos nagyon szeretik a gyerekei. :D A bevasarlasrol annyit, hogy minden elore van becsomagolva es tuti minden genkezelt!!! Komoly!!! Csodafinom a szolo amit vettunk, de NINCS BENNE MAG!!! Milyen szolo az ilyen??? Finomnak, finom meg nagyon kenyelmes, de hogy nem igazi az is tuti. ;) Mindegy. Eleg egeszsegtelen dolgokat vettunk, pl rengeteg csipszet meg hasonlo ragcsalnivalot. Es itt csomo elore gyartott szosz, meg hus... van. Az ember itt sokkal kevesbe foz onalloan, inkabb csak a felkesz kajakat osszeonti es megsuti/fozi. Nem  kell hozza sok kreativitas. Jah, egyebkent vettunk csomo zoldseget is [amik tuti genkezeltek, es hulye lezart zacskoban kaptuk oket :)]. Na ez nem elore gyartott kaja, de ezt se spirazzuk tul. Berakjuk egy talba szorunk ra cukrot, rakunk ra vajat es berakjuk a mikroba... kesz is az instant parolt zoldseg. Na ilyesmiket eszunk. (Ma fagyasztott pizza lesz a kaja ;)

Na ez jo hosszu volt... (Mama, rem ertekeled, hogy ilyen reszletesen beszamolok ezekrol!!! ;)

Meg mindig nagyon jofejek itt az emberek. Volt egy kis afferom a vasalassal. :( Egy szoknyat kicsit osszeegettem... [Mar az elso heten... jo kis bemutatkozas!] Nagy szanom-banommal elmondtam Carolinnak, hogy mi tortent, o meg teljesen megerto volt! Oriasi ko esett le a szivemrol! Mondta, hogy persze, ilyenek elofordulnak, nincs semmi gond, es maskor is szoljak, ha valami gaz van... :D Tunderi, isn't she? Jo lenne ha mar ki tudnam rendesen fejezni magam, hogy ezeket a gesztusokal kellokeppen meg tudjam halalni.

A beszed nem megy meg tokeletesen, de mosolyogni mar asitas kozben is tudok! :D a legjobb amit tehetek, hogy mosolygok, amikor nem igazan tudom kifejezni magam. Ha pedig vmire tudok mondani 1-2 szot akkor azt oriasi hangterjedellemmel kell mondani. ;) Ez a legjobb taktika, az olyan erzetet kelt mintha nagyon-nagyon ertened a dolgot!  Jah, eszmeletlen eneklosen beszelnek. Az elso iskolai napon beszelgettem Maddyvel. Aszonja: Borzaszto volt, hogy most talalkoztunk mindenkivel a szunet utan es mindenki udvozolte egymast igy... Erre elkezdett ket oktavval magasabban visitozni... (sikitozni) :D Hat elhiszem hogy borzaszto volt... csak lany suliba jar ;)

Egyebkent megdobbentoen jogondolkozasu a csalad, nemcsak Caroline, a lanyok is. Beszelgettem Emmaval a sulirol. Mondta, hogy neki most kicsit nehez mert minden baratnoje elment egy masik vegyes suliba. (Mert ugye o is csak lany suliba jar.) Kerdeztem, hogy ha mindenki ment, o miert maradt. Ezt halgassatok: mert a lanyok annyira maskepp viselkednek fiuk tarsasagaban, mindig tetszeni akarnak, es elpicsulni. Na o ebbol nem ker. Es amugy is abban az iskolaban arrogansak az emberek. (Ismer onnan egy joparat.) Hat ezt a mentalitast csak becsulni tudom. Nem ment a tomeggel, hanem maradt, megha neki kicsit szivas is. Tok jo, hogy 16 evesen ilyen elkepzelesei vannak. Nekem voltak? Nem emlexem. :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uk-chrisie.blog.hu/api/trackback/id/tr53649873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacshazi 2008.09.05. 22:41:06

Mamó hozzászólása
Nagyon tetszett az írásod! Jó a stílus is, de a tartalom... Egy másik világ tárul föl. Egy olyan Európa, amiről már hallottam, de ez most élő egyenes adásban sokkal izgalmasabb. Még további részleteket is szívesen olvasnék, ha nem érezném azt, hogy ezzel unásig terhellek téged. Balsejtelem gyötör a főzni tanulást illetően. Félkész pizza?? No és a dagasztógép stb., ahogy itthon készül? Hagyjuk! Ellenben arra gondoltam, hogy nem vehetnél magadnak tejet, mondjuk egy közeli közértben (ha egyáltalán van ott ilyen)? Lehet, hogy zsírmentes tejet rendelnek, azt érzed ihatatlannak, itthon ilyet ugyanis sose iszunk.
Gratulálok a szintfelmérő eredményéhez!! Remek csaj vagy! Hogy a beszéd még nem megy olyan jól? Nem ezért vállaltad ezt az egész tortúrát? 5 nap után semmi látványos eredmény, választékos mondatok nem tolulnak a nyelvedre, s az irodalmi angol sem megy helyből? Nem is értem... a kérdésfeltevő tanárt. Ha mindent tudnál, mit keresnél itt? Csak nem a génkezelt kaját, amit itthon sose kaptál?
Fel a fejjel! Én azt gondolom, nagyon jó helyzetből indulsz és remek eredményt fogsz elérni.Nyelvtant könyvből is lehet tanulni - mint a mellékelt tanuló is mutatja - de ízes angol beszédet csak nyelvi környezetben. Ezért vagy ott! Úgyhogy kössék föl a gatyájukat és tegyék a dolgukat, igazán, nem instant módon!
Puszi!
ui: Lulu mai kérdése:-Mi a gyógytornász angolul? a
válasz postafordultával kéne a HF-hoz. No és mi van a popszokkal?

Anna from öku 2008.09.05. 23:51:08

Halihóóóóó Kriszti!
Tök jó a blogod;) Csatlakoznék Anyukádhoz, élvezet olvasni;)
Majd igyekszem nyomon követni innen a kinti életed!;)
A legjobbakat, s hajrá hajrá!! (örülök,h élvezed a kintlétet;)

Szió

Psyman 2008.09.06. 15:40:55

Kriszmó ugyanígy járt a vasalóval, mint te, csak ő szoknyát kozmált oda. Plusz elrontotta a gépet is :D
Emmának minden elismerésem ;)

Nem néznek véletlenül Forma 1-et? Az angolok azt is szeretik...

bucicuci 2008.09.10. 19:50:03

Szióka kriszttttttti!

nagyon jól írsz! írónak kéne menned! örülök hogy ilyen részletesen olvashatok rólad! MÉG ILYET!!! :-D
Congratulation a szintfelmérőd miatt! ez óriási dolog!
a génkezelt kajáról annyit, hogy mutatsd meg nekik milyen az igazi finom étel! Főzz nekik egy jó paprikáscsirkét! vagy... pörköltet! mondjuk nem tudom mennyire bírja az angolok gyomra a "nehéz" kaját. tuti lusták lennének lerágni a húst a csontról, (ha már a szőlőben sincs mag)! :D
Emmát pedig én is nagyon megbecsülöm, teljesen igaza van! én nem biztos hogy képes lennék ilyen elhatározáshra! ráadásul 16 évesen, amikor (legalább is engem) eléggé érdekelt a "fiukkal való élet". (ezek szerint jófej, és rendes emberek vesznek körül!) Caroline is nagyon szimpatikusan reagálta le a szoknyás esetet!

mindent bele brapa!
süti beállítások módosítása