HTML

Highgate-i napok

Friss topikok

  • ZmanUK: -h :) (2009.05.27. 16:49) Anglia-korut
  • ZmanUK: Hat Manchester helyett Liverpoolt ajanlanam, mert Manchesterben nincs semmi latnivalo ... (2009.05.14. 17:31) Jahj, ez a csodalatos Andi!
  • vényesssy: Jó volt újra látni a hangodat-pazar szinesztézia mely téged idéz! Mindent bele! (2009.05.08. 12:36) Hosszu-hosszu ido utan megint...
  • Qsz: Neked is boldog húsvétot Krosztonkám!! Most végre behoztam blogos lemaradásomat:-D Jó kis szombate... (2009.04.11. 23:13) Husvet elott
  • Psyman: Nem a G20 csúcs miatt tüntetnek? Londonban találkozik a világ 20 vezető gazdasági hatalmának vezet... (2009.04.02. 00:52) Wohoo

Linkblog

Gyakorloido

2008.09.04. 11:40 chrisie

Ez a harmadik napom. :D Ma mar egyedul keltem es en csinaltam meg a reggelit/lunchbox-ot. Tegnap meg porszivoztam es vasaltam, de meg mindenben segitenek. Csak gyakorloidon vagyok. De nem nehez beleszokni.

Es... esik az eso! :D Most eloszor amiota itt vagyok. Vegre, egy kis tipikus angol ido.

About my new family and the house... A csalad eszmeletlen aranyos es befogado. Tagjai: Caroline, az anyuka, Emma (16), Maddy (14), Lulu (9). Hozzajuk nagyon szorosan kapcsolodik: Chris (Caroline baratja immar ket eve), Chris fia es lany... a nevuket egyenlore nem kiserlem meg leirni, mert asszem nem menne, es Sam (Emma baratja) Jerseybol. A Streets lanyok elkepzelhetetlenul sokat tudnak beszelni. Be nem all a szajuk, es ugy hadarnak neha hogy egy szot sem ertek. ;) A hetkoznapi angol nyelv szegenysege viszont elszomorito... szerintem. Ugyan azt a 3 szot hasznaljak a finom kajara, a kedves emberre, a csodalatos tajra... es minden masra is. Termeszetes hogy en csak keves szot tudok hasznalni (egyenlore :), de ok is csak ezt a keveset hasznaljak. Neha hianyzik, hogy elmondjam magyar egyszeru kacifantossaggal a dolgokat. ;) Talan majd par honap mulva menni fog ez angolul is.

A haz csodajo! Minden szines es baratsagos... es rendetlen. ;) Tipikusan olyan haz ahol nincs mindennek rendes helye, ezer orokke rendetlenseg van egy kicsit. :) De lehet hogy ez nem a termeszetes allapot, mert most festettek ujra az egesz lakast es meg nem volt idejuk visszapakolni a butorokat. Szal most kicsit a feje tetejen van a lakas. Es ami nagyon fura, hogy soha nem kapcsoljak le a villanyt. Az egesz hazban eg mindenhol a kislampa, nagylampa, pincelampa... minden. Es meg ejszakara sem kapcsoljak le. Szal az arammal nem sporolnak, pedig mar az elso nap szobakerult Caroline es koztem, hogy milyen gyors utemben emelkedik az ara a dolgoknak (beleertve az aramot is). Hat az o dolguk. En azert kitartoan kapcsolgatom a lampakat.

A lanyok mar suliba jarnak, Caroline dolgozik. Delelottonkent itthon vagyok es csinalom a napi teendoket, de holnap en is megyek suliba!!! Izgi! :) Eloszor egy tesztet fogunk irni, amibol kiderul majd hogy ki melyik csoportba kerul, es onnantol jarok majd en is heti 3x iskolaba... angolt tanulni. :) Mar varom, jo lesz ismerosoket szerezni, meg olyan emberekkel lenni, akik szinten csak tanultak az angolt es nem perfectek belole.

Egy utolso magyarazo szoveget fuzok a bloghoz... :) Ugye uk-chrisie... az UK ertheto (United Kingdom-Egyesult Kiralysag), a Chrisie... Kriszti az eredeti nevem ugyebar. :D Ezt ok Christie-nek irjak... de nem igazan szeretik kiejteni. A Kriszi (Chrisie) konyebb nekik. Tegnap este Emma engedelyt kert hogy hadd hivjon Chrisinek. Igy most mar ez az itteni nevem. :D

~Chrisie Streets~

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uk-chrisie.blog.hu/api/trackback/id/tr43647943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacshazi 2008.09.04. 12:47:34

Szia Krisztina!

Szuper, hogy így is hallunk, tudunk rólad!
Nagyon jó, hogy írsz egy naplót, így talán olyan dolgokat is megtudunk rólad amiket elfelejtenénk megkérdezni.
Jót derültem például az egy kifejezés mindenre részen, erre már csak hab volt a tortán a Christie - Chrisie t-betű kiejtésének "nehézsége".
Lehet, hogy lusták az angolok?

Psyman 2008.09.05. 09:24:45

Chrisie Streets?! Akkor elég gyorsan befogadtak, ha már családnevet is váltottál :)
Azért remélem nem szándékozol kint maradni, mert az nem lenne túl szép!

Ja ezt a szegényes angol nyelvet drága jó nyelvtanárunk is (ez lenne itt a reklám helye :P) kiemelte. Szegényeknek túl sokan beszélik a nyelvét, ráadásul többségük nem elég jól, ezért egyszerűen fejezi ki magát, ez pedig átragad a többiekre is.
Szerencsére a magyar nem világnyelv :)
süti beállítások módosítása