HTML

Highgate-i napok

Friss topikok

  • ZmanUK: -h :) (2009.05.27. 16:49) Anglia-korut
  • ZmanUK: Hat Manchester helyett Liverpoolt ajanlanam, mert Manchesterben nincs semmi latnivalo ... (2009.05.14. 17:31) Jahj, ez a csodalatos Andi!
  • vényesssy: Jó volt újra látni a hangodat-pazar szinesztézia mely téged idéz! Mindent bele! (2009.05.08. 12:36) Hosszu-hosszu ido utan megint...
  • Qsz: Neked is boldog húsvétot Krosztonkám!! Most végre behoztam blogos lemaradásomat:-D Jó kis szombate... (2009.04.11. 23:13) Husvet elott
  • Psyman: Nem a G20 csúcs miatt tüntetnek? Londonban találkozik a világ 20 vezető gazdasági hatalmának vezet... (2009.04.02. 00:52) Wohoo

Linkblog

Záró blog

2009.07.14. 23:01 chrisie

"Visszakerültél hát Budára, ahol születtél. Ez csoda volt. Megvolt a város; az elviselhetetlen és soha véget nem érő éveket elviselted és véget értek. Az történt, hogy a négy, nem, a negyven - nem: a négyszáz év véget eért, elfogyott."

- Ottlik Géza : Buda -

Visszakerültem hát Budára. Nem negy év, de 10 hónap után.

De ne rohanjunk ennyire elöre. Meg hogy minden teljes legyen leirom az utolró hetemet! ;)

Nagy rohanás volt. Ezért is nem értem rá arra, hogy a gép közelébe menjek. Találkoztunk sokat az édes barataimmal persze, sok időt töltöttem a családdal és a pakolas is sok idot elvett.

Volt egy fenomenalis vitánk Jessivel és Dianaval arról, hogy az afrikai kicsit civilizálatlanabb emberek vajon boldogok-e és boldogabbak-e mint mi vagyunk. A civilizacio vajon megrontja az embert, vagy szebbé teszi az életet? Nagyon jo vita volt. :)

Maddyvel éjszakaztunk egyet. Megneztünk egy filmet : The Breakfast club. Elég jó film. Mióta hazaértem nem tudok filmet nezni. Rajöttem, hogy a magyarhang nagyon idegesitő. A filmek sokkal jobbak eredetiben. DVDket kell majd vennem...

Aztán múlt héten még elbúcsúztattuk Timot is. Szerda (júli 8) este összegyültünk és vartunk rá. Úgy volt hogy ő más haverokkal találkozik, addig mi együtt elleszünk aztan csatlakozik. Hát elég sokat kellett rá várni. Kb 11 küröl sikerült csatlakoznia hozzank. ;) Addig azért jól eljátszadoztunk a pubban. Egy kis billiárt meg Pub Quiz. ;) Aztán mikor sikerült csatlakoznia csak leültünk egy közeli zöld területen egy padra. Csendes este volt. Diana MP3járól szólt a zene, Jessi jointot tekert, és együtt szivtunk. De nem vittük túlzasba, sokan voltunk. :) Érzelmes búcsút vettünk, de nagyon határoyottan kijelentettük, hogy találkozunk az idei October Fest-en!!! Uschinál fogunk aludni. És ő még azt is felajánlotta nekem hogy kocsival felvesz! :D Tényleg találkozni fogunk!!! Muszáj!

Következő nap Emma nap volt! Reggel elmentem az utolsó Focus-ra babát vigyázni. Az anyukák eszmeletlen kedvesek voltak. Nagyon hálásan megköszönték az évet. Tényleg nagyon őszinten mondtak, hogy a gyerekek nagyon szerettek és szívesen jöttek ide. Mondtak, hogy bármikor jövök mindenképp jöjjek látogatni. :) Edna is mondta. Ő volt az az idős hölgy akivel közösen csináltuk ezt a babysittelést. Mondta, hiányozni fogok, mert szeptembertben megint nem fog emlékezni a nevekre és én már nem leszek ott, hogy sekitsek neki. :P Florenze még búcsúpuszit is adott.

NAh, aztán az Emma nap elkezdődött. Mondtam, hogy szülinapomra azt adta, hogy elmegyünk együtt moziba. Hát én még gondoltam tetézzük meg azzal, hogy kilyukasztjuk közösen a fülünket, az olyan fizikai, maradanó emlék. Persze nem jött minden olyan siman össze, kiderült, hogy Emmának személyt kell mutatnia ahhoz hogy kilyukasszák a fülét mert még csak 17. Nem volt nála személyi. Maradtunk a mozizásnál. Az viszont állati jó volt! Megneztük a Public Enemies-t Jonny Deppel!! :D Mindketten imadjuk! De ki nem imadja!!! Csodakirály film volt! ;)

De a fülkilövést sem adtuk fel! Másnap reggel az ő görögkurzusa előtt elmentünk megint a Selfridgesbe, most már Emma útlevelével. :D Én szereztem további két kis kedves lyukat a jobb fülemcimpámra, ő meg egyet a jobb fülére föntre. :D Nagyon nagyon büszkék voltunk magunkra! Eszement poén volt együtt csinálni.

Aztán pakoltam egy kicsit és rohantam a sulizáró picknickre. Itt láthattam utoljára kedves barátnőimet a suliból. Főleg Krisztit és Amirát akartam látni. Mindketten maradnak még Londonban, szólval remelem, hogy amikor megyek látogatni, akkor majd találkozom velük is. Búcsút mondtam kedves tanáraimnak is Saranak és Suzannenek. Húúú... Sara hianyozni fog. Ő volt a legjobb angol tanár akit valaha láttam. Ő szervezte mindig a sulis kirándulásokat. Nagyon szerettem. És csodáltam is...

Aztán aznap még a családdal elmentünk egy kubai étterembe kajálni. Ez volt a búcsúvacsim. És azért kubai kajáldába mentünk mert augusztusban ők mennek 2 hétre Kubába! tisztára lelkesek. Megertem... Végül persze hogy teljes legyen egy pénteki nap szükseges a partyzás, szal találkoztam a lányokkal is később. Nem nagyon bulizgattunk, inkább csak beültünk a közeli pubba/bár/whatever-be és koktélokat iszogattunk. Meg én becsaltam egy üveg pezsgőt meg egy üveg málnasört. Azt is titkosan elfogyasztottuk. :) Kellemes hangulatunk lett tőle. Aztán viszonylag korán úgy 1-2 körült hazamentünk, mert Uschinak dolgoznia kellett másnap. Én Eva-Jessicaval mentem haza. Jót beszelgettünk. Igazaból hülyeseg, mert tök közel lakunk egymashoz... de ezt soha nem használtuk ki. :S

Az utólsó előtti előtti napom főleg a pakolásról szólt. Meg aztán persze az utolsó röpiről. Hát megrázó volt... Nah, annyira nem, de a röpiseket eszemelntül szerettem. És ők is bírtak. Annyira aranyosak voltak. Volt egy lány aki röpi közpen 3x is odajött hozzám, hogy nagyon fogok hianyozni. A sárcok is totál meg voltak döbbenve, hogy megyek haza. Röpi után így páran elmentünk a pubba. Hyper (Ben) sajnos nem jött, de Tee, Agnieszka, Mimo és Mo ott voltak. Ők voltak a kedvenceim. ;) Aztán 11 felé elbúcsúztunk, de mindenki biztosra vette, hogy még majd találkozunk, mert én ugyis vissza fogok jönni. Már most NAGYON hiányoznak. Nagyon de nagyon... :S

11.30ra otthon voltam 12re megzuhanyoztam, 12.30kor pedig már a Dianánál voltam. :D Ferde estét csaptunk TVzéssel meg masszázzsal. Aztán Diana bealudt de mi Jessivel még nyomtuk az OC mint a megszállottak. :D De aztán Diana felébredt és durván kirúgott minket, hogy neki aludnia kell. :D Hahaha. Vicces volt. MErt aztán csak ki kellett kelnie az ágyból. hogy kinyissa nekünk az ajtót. :)

Vasárnap reggel pakoltam aztán megint csak a Dianánál kötöttem ki. Mivel az ő családja szervezett neki egy Good-bye Partyt. Tök jófejek. Mondta, hogy meghivhatja a barátait, ők meg majd szolgáltatják a kaját piát. Nagyon jófejek. Jól bezabáltunk, de pár óra múlva én húztam is vissza, sokat kellet még csinálnom aznap este.

Mikor hazaértem a lányok mondtak hogy szeretnének egy Streets Girl búcsúztatót adni nekem. Leültettek, elém rakták a leptopot és elinditottak egy filmet. Pontosabban a BBC Newst... Néztem... Aztán ki volt a bemondo!? Lulu!!! Hát nagyon vicces volt!! Csináltak nekem egy filmet az évről a jövöről, a hirekről... mindenféléről. Meginterjúvolták a családot, még Clovert, a kutyát is. :) Jót szórakoztunk, meg egy-két könycsepp is elcsöppent.

Aznap este meg a képeimet ki kellett írnom DVDre és még misére is elmentem. Ott találkoztam Hannahval az utolsó alkalommal, aki nagyon határozottan megigérte hogy majd meglátogat. Benne bizom hogy ő tényleg meg fog látogatni, mert ő olyan utazgatós fajta.

Aztán 10kor összegyűltünk a lányokkal az én utolsó estémre. Highgate Inn koktélok, kedvenc fotelek, fényképek... aztán hazakísértek. Bejöttek és szétterültünk a szobámban. Mindenki megadta a címét, számát; én is megadtam nekik. Érzelmes búcsú a kapuban... de nem kikísértem őket a sarokig... aztán a következőig... Nah de itt már tényleg búcsúztunk. Nem sírtunk, de depis és félelmetes búcsú volt. Messze vannak, és hiányoznak. Furcsa nélkülük...

...

Hétfőn reggel mindenki felkelt a búcsúztatásomra. Még Maddy is aki az utóbbi fél evben nem kelt fel 11 előtt. Megdöbbentő!!! 7kor kelt. Adtam mindenkinek egy levelet búcsúzóul. Megvoltak az utolsó nagy nagy ölelések aztán Caroline és Lulu kivittek a reptérre. Caroline mondta, hogy bármikor jöhetek amikor jól esik, szivesen látnak. Mondtam, hogy ki fogom használni a lehetoseget!!! tényleg ki fogom. Aztán egyedül hagytak... Megkeydődött az utam Magyarországra. A bőrömdöm 25kg volt 20 helyett. 45 fontot fizettem érte. :S Tanulópenz.

Amikor felszállt a repülőgép könnyeztem... nem akartam elmenni. Amikor leszállt a repülögép könnyeztem... nem akartam megérkezni.

De itt vagyok és sikerült nem túlságosan depisen felfogni a dolgot. Mindenki és MINDEAGYON de nagyon durván hiányzik. Eszementül. Nem is érzem egyelőre teljesen otthon itt magam. De bizom benne hogy ez csak idő kérdése. Az angol nyelv is nagyon hiányzik. Megszerettem, és mint már emlitettem a filmek sokkal jobban csúsznak angolul.

295 napot töltöttem Angliában... Életem egyik legszebb és legmaradandóbb élménye volt. Biztosan visszamegyek még.

Tervezem, hogy Erasmussal kimegyek tanulni. Az lenne a legjobb ami valaha is történhetne velem.

Meg aztán Caroline esküvőjére biztosan megyek.

De semmi sem lesz teljesen ugyan az, mert a német barátnöim nem lesznek ott.

Minden esetre a facebook csodákra képes, biztos sikerül majd tartani a kapcsolatot. :D

Köszönöm a figyelmet! Megtisztelő volt titeket szórakoztatni, megha nem is volt néha/sokszor szórakoztató. ;) Hát nem írónak készülök. :D

:)

Szólj hozzá!

5 July Sunday - Agnieszka 26th B-day

2009.07.06. 11:59 chrisie

Agi szulinapja!!!

Probaltunk vasarolni a lanyokkal. Brent Cross... Bo egy orat toltottunk csak a ZARAban... :S ah, gusztustalan. De vicces volt. Jessi, Eva-Jessica, Diana bevonultak a probafulkekbe en meg leultem kozepen es mindenki hozzam jarult ki tanacsert, meg jarkaltak egymas fulkeibe at. Igazabol nagyon vicces volt! Egyszer figyelmeztetes nelkul kihuztuk Diana fuggonyet. :D Hahaha, epp a nyelvet vizsgalta a tukorben! Hahaha, mekkorat nevettunk. :) Aztan persze mindenki kivolt, hogy mennyire dagadt, es hogy le kene fogyni. En mar nem is foglalkozom ezzel... majd otthon. ;)

Aztan kette valtunk, es Jessivel mentem. A vasarlasbol eleg volt, szal egy kicsit tolokocsiztunk egy bevasarlokocsival, aztan vettunk egy mangot es fel kilo cseresznyet es elfogyasztottuk a bicskammal. :) [Az eladofiu nagyon beszedes volt... mindkettonknek bejott. Majdnem elhivtuk, hogy nincs-e kedve egyszer velunk csavarogni... majdnem... ;)] Eves kozben rohogtunk egy csavon aki az embereknek minta kezkremet osztogatott. O meg szivatasbol, hozzank kuldott egy morcos hazaspart, akik nem tudtak merre talaljak a ZARAt. ;) Szerencsere mi tudtuk, de mivel nevettunk ezert meg morcosabban neztek rank. :D Aztan a srac odajott es adott nekunk cukrot. ;) Cukros bacsi!! :D Poen csavo volt. Bar tuti buzi. ;)

Persze... nem vettunk SEMMIT!!! Kiakaszto!!! :D

Aztan en jo kislanyhoz melton elhuztam misere es mondtam talaljak ki mit csinaljunk este mire visszajovok.

A mise vegere bejott Jessi. [Csoda hogy nem parolgott el. ;)] Mondta hogy kette valtak mert neki haza kellett menni, de talalkozunk Diananal. Szal atmentunk hozza. Hostmamaja beengedett, felmentunk a szobajaba.. ures... Huha, nah ez votl am csak vicces, mi voltunk, de Diana nem. Kiderult hogy ok is a templom elott varnak. ;)

Nagy nehezen sikerult talalkozni. elmentunk egy olasz etterembe es pizzaztunk. Itt beszeltunk a jovobeli terveinkrol, es kit hogyan kepzelunk el. :) Nagyon vicces!!! en voltam a szuper orult anyuka, Diana a gazdag jogasz, Jessi a csinos, ambator nem tul muvelt titkarno. Hahaha. Nagyon sokat nevetunk. Aztan lelkibeszedet tartottam Jessinek arrol, hogy miert nem kene cigiznie. Hat nem hatottam meg, de azt mondta, hogy eddig en vagyok az elso akinek legalabb sikerult elgondolkoztatnia. :P

Aztan, bor rendenltunk. Toltottek hogy kostoljuk meg... Hahaha... Asziszem tullottem a celon. Megmondtam, hogy profin kell csinalni... Szal majd en megmutaton. korbelotyogtettem a bort, aztan megszagoltam, belekortyoltam, benn tartottam a szamba, aztan... visszakoptem a poharba... :) Hahaha, hat igy csinaljak a profik, nem??? Hahaha, volt nagy riadalom! A pincer meg csak nevetett, de a bor finom volt, szal aztan kiitam a egeszet! :)

Vacsi utan... mi legyen. Lustasagunkban, jol van, atmentunk a Dianahoz mozizni. Youtubeon elkezdtunk nezni az OC season 1 episode 1. Eljutottunk egeszen episode 3ig. Minden episode 1 oras. Naaaagyon vicces volt! ok mar mind lattak, hat en soha nem voltam az a nagy TV nezos, szal nekem uj volt. Ok elveztek hogy ujra vegig nezhetik kozosen, mintha egy csalad lennek, mintha mind tesok lennenk, en meg elveztem az egesz szitut... kiveve hogy negyen fekudtunk egy agyon es igy en felig lelogtam. ;)

Hat a sorozatok fuggove teszik az embert. Tapasztaltuk ezt tegnap este. :) Hajnali 2ig el sem tudtunk szakadni a kepernyotol. ;P

Nem akarom bevallani, de muszaj... ma mielott elkezdtem irni ezt a blogot megneztem az episode 4t. :S

:D Hahaha!!!

Szal igen, ezert ennyire suru itt az elet. :) Ilyeneket csinalunk!!!

Most meg megyek Felhivom Dianat, hatha van kedve eljonni velem osszeszedni a telefonomat. :D Heeeeya!!! Vagy Jessit...

Szólj hozzá!

4 July Saturday

2009.07.06. 11:39 chrisie

Egesz nap alvas, aztan telefonaltam egy hosszut a Dianaval, aztan semmi masra nincs ido... csak felpattanni a cangara es meni ropizni.

Ropi... IMADOM!!!! Megint 5 oran keresztul ropiztunk. A vege eszement jo volt! 7en maradtunk. Jatszottunk 3-4 ellen, aztan 2-5 ellen. Rohattul jol ment! :) hu de nagyon elveztem. Tokre jo, a srac, aki a legjobban ut kiszemelt maganak, hogy engem fog szivatni. Igen... mert mar masodszorra kert meg a csapataval, hogy menjuk veluk egy ropi tornara es masodszorra mondtam azt, hogy nem tudok menni. Dehat kerem!!! Az utolso napomon csak nem megyek egy ropi tournamentre!!! Nem igaz?? Nah, lenyeg hogy tenyleg halal jo uto. Folyton ram nyitott, de MINDIG vissza tudtam jatszani a labdat! Olyan kis buszke voltam magamra. De nem is ez a nagy dolog. A nyitas meg a konnyebbik, akkor kb sok idod van. Hanem amikor ut!!! Nah az olyan gyors es kemeny, hogy tenyleg NEM latod a labdat. Hat azt senki nem tudja visszajatszani. ;) De nekem sikerult 2x is!!! :D Ez most kicsit hulyen hangzik, de hidjetek el, tenyleg baromi nehez visszajatszani az ilyen labdakat. Mindenki total buszke volt ram! :) Meg o is jol elismert! :) Hahahaha!!!! Micsoda orom!!! Szoval nagyon-nagyon jot jatszottunk.

Annyira szeretem az embereket ott ropin!!! Es ok is tokre birnak. [Legalabbis en ugy erzem.] Mondtam az egyik sracnak, hogy a kovetkezo lesz az utolso alkalom, hogy jovok. Ahh total kivolt, es aztan: "Nah adj egy olelest akkor!" :) Es mindenki tokre ugy all hozza, hogy sebaj, ugyis visszajovok. Agi mondta, hogy el kene mennunk egyutt bulizni. Mondtam, jah, de nincs nagyon idonk mar. Mondta: "Ah, nem most, amikor visszajossz!" Es a vicces az, hogy nem o volt az egyetlen aki ilyeneket mondott. Tenyleg vissza varnak! AAAAAaaa oket sem akarom itt hagyni!!! Mekkora egy jofej tarsasag!!!

Aaaaaaaa......

Szólj hozzá!

3 July Friday

2009.07.06. 11:31 chrisie

Dolgozom... Nagyban takaritom a konyhat, nagyon rendesen, mert ezte vendegseg lesz nalunk. Ki kell nezni valahogy... Csong az en vonalas telefonom. Valaszolok. Kedves noi hang:

- Jo napot, vesztette-e el on, vagy barki a hozzatartozoi kozul a telefonjat mostanaban? I was taken aback. [Meghokkentem.] Nagy keeeerek szemeket meresztettem es valaszoltam: Igen, en.

- Le tudna irni, hogy nezett ki ez a telefon? -Persze, kek es szurke Samsung telefon. A hatterkep ket lany piros napszemuvegben...

- Jo, azt hiszem az on telefonja itt fekszik elottem az asztalon...

Hahahaha!!! elig tudtam elhinni!!! Egy rendorsegrol telefonaltak. Kikrdeztek engem meg pardologrol, aztan mondtak, hogy mehetek a telefonomert. Wohoo!!! Naaagyon durva. Es ami megdurvabb, h rohatt jofejek voltak. Amikor megtalaltak a telefont nem volt benne aksi, szal elmentek a telefon boltba, feltoltottek, es es aztan kikerestek egy telefonszamot [My home] felhivtak es igy ram talaltak. Pedig en meg csak nem is jelentettem, hogy elvesztettem a telefont!! :O Nagyon durva!!! hahahaha!!! Hihetetlen!!! Tenyleg az!!! En meg a kisujjamat sem mozditottam, hogy megtalaljam. Ez komolyan csoda! Szal ma, amint befejeztem ezt a kilometeres blogaradatot, megyek es visszaszerzem a telefonom.

Tudom mindenkit nagyon erdekel, hogy talaltak ra. Visszaadta a srac, vagy csak megtalaltak. Engem is nagyon erdekel, de sajna nem tudom. Majd megkerdezem, amikor elmegyek erte. Huu... DURVA!!! :D

Aztan este meg volt egy jo kis meglepetes. A vendeges vacsi utan mindannyian elmentunk egy koncertre a templomba. Leultem, mire a mellettem ulo holgy felajanlotta, hogy csereljunk helyet, mert ott ul az o regi au pairja Mo.-rol. A lanyt neztem mar hatulrol is, hogy de emlekeztet engem a Bogira, de gondoltam, ah, dehogy... hat o otthon van, en meg itt. Leulok... ram nez, en ora...

- Hat te meg mit keresel itt?? Tort ki mindkettonkbol a kerdes. Tenyleg a Bajor Bogi volt! :D Hahaha! Micsoda egybeese. Kiderult hogy 6 evvel ezelott volt itt au pair es most csak egy honapra jott hogy munkat keressen szeptembertol. Jaaahj, mekkora jot beszelgettunk meg nevetgeltunk!!! :D Micsoda nagy meglepetes! Pont o!!! Nagyon birom azt a csajt!!! Huhuu, tokre mondta, hogy minek megyek haza, ha ennyire elvezem itt, miert nem megyek itt egyetemre. Vagy legalabb maradjak, amig o marad. Hat ne tudjatok meg, hanyszor ereztem keszteteszt arra, hogy megvaltoztassam a hazautazasom datumat. Millioszor!!!

Mivel penteken tortent mindez, es hetvege -az alvas ideje- kozelgett este meg el kellett mennunk bulizni. ;) Nem igazan voltam oltozos hangulatban. Nem tudtam mit vegyek fel, szal vegul ugy dontottem, hulyet csinalok magambol es mindent felveszek. :) Egy lila ing volt rajtam, egy kek csillogos uszosapka szeru csinos sapesz, egy narancssarga hawaii viragfuzer a nyakamban piros napszemuveg es ket hosszu borkesztyu. Igazabol be kell vallani, hogy baromi jol neztem ki. Mikor csatlakoztam a tobbiekhez a buszon, nagy udvrivalgas fogadott! :D Hihi, csodajo este volt! igaz lassan indult be. Eleve csak kb 11 korul talalkoztunk, aztan kb hanali 1 volt mire sikerult bejutnunk vhova, de onnantol kiraly volt! :D Eleve sokkal tobben alltak le velem csevegni a kinezetem miatt. Londonban szeretik a furcsasagokat. Szal sokat cseveresztem, aztan meg tancoltunk mint az orultek. Uschi ott volt... Szal szokasunkhoz hiven megint csak sikerult elerni, hogy mi ketten nyomtuk a tancot, a tobbiek meg alltak korben es neztek. :) Vicces, vhogy ez sokszor megtortenik. :D Nala jobb tancparnerem meg sose volt! :)

huseg kedveert 4kor ertem haza. :) De masnap sokaig aludtam! ;)

Szólj hozzá!

2 July Thursday

2009.07.06. 11:12 chrisie

Hat ez a nap eszement volt!!!

Reggel ugye a szokasos babavigyazas a templomban. Nincs sok ertelme megint aradozni a gyerkocokrol. Meg mindig csak olvadozom toluk. :) Csomo fenykepet csinaltam veluk! Egyszeruen fenomenalisak. Ilyenkor az embernek csak az jar az eszeben, hogy "Gyereket akarok!" ;) Asszem ez igy normalis. Vicces is... en kb errol vagyok jellegzetes. Tegnap beszelgettunk alanyokkal, hogy mi lesz velunk 10 ev mulva. hogy fogunk talalkozni, ki, mit fog csinalni. En voltam a fiatal, orult anyuka, gyerkocokkel, akiknek az anyjuk a bandavezeruk es egyutt csinaljak az okorsegeket es egetik magukat. :D Hahaha, nagyon sokat nevettunk, es meg csomot szineszkedtem. Micsoda este volt!!! De erre majd visszaterek a 5 July Sunday-ben!

Reggeli babazas utan, korulkerdeztem ki mit csinal. Hat mondtak, menjunk el Hempstead Heathre. Az egy viszonylag kozeli oriasi park. Tenyleg oriasi! Ez tenyleg olyan, hogy kozel nem vagy autokhoz amikor a kozepen vagy. Csodaszep hely. Es meg tavacskak is vannak benne. Persze mi tortent, kitalalhatjatok! Megerkezdtem biciklivel, tobbiek akik busszal jottek kicsit kesobb befutottak. Hat meghalunk a melegben... Mondom, akkor nyomas furdeni! A tobbiek akik otthonrol jottek felkeszultek egy kis fordozesre, de nalam nem volt furdoruha, vagy ilyesmi. Igy hat... rohanas... ugras... ruhastul benn voltam a vizben seperc alatt. :) Hat kicsit megbamunlt a tomeg, de tetszett nekik. Meg biztattak is paran, hogy csak menjek ruhastul, ki nem szarja le. :) Szal egy nagyon jot pancsiztunk. Aztan vizesen megint lora szalltam es szaguldottam haza, mert korabban kellett vegeznem mint altalaban.

Ugyanis ezen a delutanon Luluval sulilatogatoba mentem. Jovore Lulunak el kell dontenie melyik sulikba akar jelentkezni, igy mostansag nyiltnapokra jar. Aznap elmentem vele mert Caroline nem ert ra. De halljatok olyan kiraly volt, hogy meg en is tokre elveztem!!! Rengeteg diak volt benn es minden teremben kis bemutatokat tartottak. Kemia teremben kiserletestek, biosz tereben szinten, es meg te magad is kiserletezgettel, pszichologia termuk is volt, ott is csomo mindenit ki lehett probalni, persze zeneteremben is, aztan nekik van olyan, hogy fozes-ora, ott meg sutit gyartottak es azt lehetett enni... Szal tenyleg tiszta izgi volt. Es nem hiszitek el, de nekik meg medencejuk is volt!!! Olyan lehetosegek voltak, amirol otthon en meg csak almodni sem mertem volna! Szamitogepek allnak sorban a folyoson, amiket barmikor hasznalhatsz, a menza ugy megy, hogy van egy kartyad amire feltoltod a penzed es arrol fizetsz, es valasztod ki magadnak a kajat [mert ugye itt tobb van amibol valaszthatsz...] Aztan rengeteg teniszpalya, meg a konyha ahol fozni tanulnak, csomo modern felszereles... En komolyan csak amultam, hogy itt miket lehet csinalni, es miket csinalnak. A muveszet [rajz] ora naluk nem olyan snafu tantargy mint otthon, csodajo dolgokat csinalnak, es sokat adjak a fejuket arra, hogy abbol fakultaljanak. Azt mondtam magamnak, hogy az en gyerekemnek ilyen suliba kell jarnia!!! Aztan elgondolkoztam azon, hogy emlexem az elejen azt mondtam az angolok mindent olyan felszinesen csinalnak, a tanulast is. Messze nem tanulnak annyi reszletet, meg olyan melyre hatoan mint mi... Es nekem ez nem tetszett... de meg kell hogy mondjam valtozik a velemenyem. mire az a sok aprosag? Mar nem is emlexem! Nalunk sokkal iknabb gyakorlati az oktatas. Project munkak, gyujto munkak... olyanok amik szemely szerint a diakot vonjak bele a temaba. Ha ertitek mire gondolok. Szal most komolyan gondolkozom melyik oktatasi rendszer mellett allok ki inkabb. Mert mondjuk azt tokre szeretem, hogy bioszbol, matekbol sokkal tobbet tudok mint ok. [Joh... matekbol sajna mar kezdem elfelejteni a dolgokat. Legalabb a fuggvenytablam kellene.:S]

Szal a sulinezo korutunk felemelo volt. Kerdoivet kellett kitolteni a jelentkezo diakoknak es a szuloknek. En felhatalmastam magam, hogy kitoltsem a szuloi kerdoivet. Az egyeni velemnyhez annyit irtam, hogy: Amazin facilities. Impressive. [Elkepeszto lehetosegek. Lenyugozo.] Egesz este 7ig ott csaszkaltunk a suliban. Lulunak is nagyon tetszett. Lattam rajta. Egyetlen felelmunk... hogy nagyon nehez bekerulni. tanulmanyilag jelen pillanatban a legjobb suli Londonban. Jah ez a City of London School for Girls! [Aki veletlenul azon gondolkozik hova adja a gyereket suliba :P]

Hogy teljes legyen a nap, persze este megint csak talalkoztunk kedves barataimmal. Mindenki nagyon megszerette a vizipipat, szal megint csak vizipipazni mentunk. De ez alkalommal nekem valahogy nagyon nem izlett a dolog, szal nem igazan vettem resz a szipuzasban. Aztan ugy 12 korul meg lecsuccsentunk a fuves teruletre dumalni egy kicsit. Egyre tobbet beszelunk a jovorol. Igazabol nagyon sokat. :S Olyan felelmetes. Nem akarom itthagyni oket!!! Persze egy ev alatt biztosan masfajta baratsagok alakulnak ki mint otthon 12, 4, vagy mindegymennyi ev alatt... szal ez mas. De azt merem mondtani, hogy nagyon szoros baratsag. Ezekel az emberekkel napjaban legalabb kb egyszer talalkoztunk. Egyutt eltunk, mindent egyutt csinaltunk. Mindent tudtunk egymasrol, minden bajunkkal rogton egymashoz futottunk. Egymast oleltuk ha sirtunk, ha nevettunk, egyutt tancoltunk, es voltunk reszegek, egyutt utaztunk a buszon, pushadtunk a melegben, fetrengtunk a park fuveben... nem tudom. Nagyon kozel vannak hozzam. Foleg Diana meg Jessi.

Csak hogy hu legyek magamhoz el kell mondjam, megint 3kor fekudtem le. ;)Tudom, h utaljak ezt otthon hallani. De le kell hogy mondjam sokkal jobban erzem magam amikor 4 orat alszom, mint amikor tobbet. Nem mindig igaz, de altalaban igen! Es nem viccelek!!!

Szólj hozzá!

1 July Wednesday

2009.07.06. 10:36 chrisie

Jeeehhaaaa!! Suli, semmi kulonos...

Viszont este!!! Wohooo!!!

Agnieszkaval [tudjatok a ropirol a nagyon baratnom!!!] talalkoztunk es mentunk egyutt moziba!! Meg reges reg mondta, hogy o meg soha nem volt moziban itt UKban. Hat mondtam egyszer muszaj elvinnem. O most par hete hazament elintezi a pszichologi tanulmanyaival par cuccot Lengyelo.-ban. Az itteni pubi munkajat feladta, amugy sem szerette, szal most hogy visszajott munkanelkuli, no money... semmi. Epp nagy munkakeresesben volt aznap is. Szal gondoltam gyereknap, en fizetek mindent, neki ugysincs mibol. Szal elherdaltunk ugy £20-ot mozira, fagyira meg hasonlok.

Csodajo este volt! Az Ice Age 3 - A dinoszauruszok hajnalat neztuk meg 3D-ben!!! :D meg soha nem neztem semmit 3Dben!! Igazabol nem adott hozza sokat az elvezethez, de azert megis csak poen volt! ;) A film halal jo! Sztem annak ellenere hogy ez mar a 3 bor meg mindig tok jo. Eszementul birom az uj karaktert Buck-ot!!! Halal laza csavesz, es az angol hangja allati jo!!!

Aztan persze a moz iutan kenytelenek voltunk csavarogni meg egyet es dumalni. :) Igy az este megint csak hajnali 2ig elnyult.

Imadom azt a lanyt!!! Es nagyon izgi ahogy neha emberekrol beszel, mert ugyebar o pszichologus, majdnem vegzett az egyetemmel, szal neha nagyon jo analiziseket tud adni. :P tok buszke voltam magamra, mert mondta, hogy eddig rajtam kivul egy embert talalt itt a UKben aki erzelmileg annyira inteligens volt hogy komolyan lehessen vele pszichologiai temakrol beszelni. :P

Szólj hozzá!

30 June Tuesday

2009.07.06. 10:23 chrisie

Suliba mentem! Ami reg tortent, mert a hetfoi es a mult szerdai orat is ellogtam. :S De erot vettem magamon es ujra a suliban talaltam magam. Igazabol elvezetes volt. Csak 4en voltunk es Amiraval [szinten egy nemet lany. Aki igazabol csak felig nemet mert az apja egyiptomi!!! Halali!!! O csak most jott 3-4 honapja es ittmarad egesz kov evre. Szal amikor jovok latogatni. ;) -mert ugye jovok- akkor o meg mindig itt lesz, hogy partyzzunk!!!] szal Amiraval nagyon jol elszorakoztunk. Aztan hazakisertem. Beugrottam a boltba venni egy kis szamocat meg epret. A nagy melegben az embernek nincs kedve semmit sem enni csak gyumolcsot. Barmennyire is draga. Jah, itt hozzaszoktam, hogy sok gyumolcsot eszem, eleg kiraly. Szal gyumolccsel a taskamban atkerekeztem a Dianahoz, annak ellenere hogy irtam neki mehetek-e, de nem valaszolt. Ismerem en a Dianat! Megerkeztem hozzajuk es csak csongettem-csongettem... sokaig... kitartoan... Tudtam am hogy otthon lesz!!! Egy ido utan csak kinyitotta az ajtot. Mondta most kelt 9ez volt kb 1kor ;) tudtam en!!! Mondtam, hogy ismerem. Azt is tudtam, hogy sokaig kell csengetni, mert lusta kinyitni az ajtot, inkabb hagyja hogy elmenjen a postas, vagy akarki aki jon. :P Nah de orult nagyon! Mondta kedves meglepetes. Es mikor megcsinaltam a gyumolsalit megjobban orult! :) Egy szep kis delutant toltottunk egyutt.

Ugy volt este majd meg osszefutunk, de vegul nem. Nekem minden fele elintezni/valaszolgatnivalom volt interneten, szal jol jott egy kis plusz ido. Ritkan van ilyen, amikor este csak ugy itthon vagyok. Meg kell am becsulni. :)

Szólj hozzá!

29 June Monday

2009.07.05. 12:19 chrisie

Nagy rohanasban nem volt sose idom irni, pedig sok minden tortent am a mult heten. Kezdem elorol, a szulinapommal.

A szulinapnak ket aspektusa volt. Egy [host]csaladi es egy barati. Reggel a csalad nagyon kedvesen boldog szulinapot kivant, es egesz nap a szuletesnap tudatban tartott. Nagyon kellemes erzes volt. A reggelinel Caroline megkerdezte, hogy mi legyen a szulinapi vacsim. :D Curry hallal! :D [Eszement finom kaja, majd elkerem a receptet! ;)] Hazajottomkor Emma elso kerdese az volt: Hogy van a szulinap-lany? ;) Mindenki tenyleg kicsit maskepp, elnezobben kezelt, amitol olyan mas lett ez a nap... olyan szulinap. :P Aztan este tenyleg megkaptam a kedvenc szulinapi currymet es egy csodacuki tortat. Kepzeljetek, vanilias, epres torta volt!!! Ami azert vicces, mert otthon is mindig azt kerem! [Legalabbis az utobbi idoben.] Ok errol nem is tudtak! Halal jo! :D Szal jo sokat ettunk, plusz meg raadasba Maddy ugy dontott sut nekem sutit, szal meg azt is ettunk. Majd belehaltam. :) Es ajandek is vlt am! :D Csoda meglepetes! Emmatol az ajandek kp egy delutan, amit egyutt toltunk majd, moziba megyunk, kilyukasztjuk kozosen a fulunket... Csutortokon lesz!!! :D Nagyon varom! :) Maddy nem az ajandekozos fajta, senkinek nem szokott adni, de engem nagyon meghatott, hogy sutott nekem. Ez tokeletesen beillett ajandeknak! Olyan kis precizen csinalta. Viszont... hajh, a TV szobaban csinalta a diszitest, ahol csak egy alacsony asztan van. Otthagyta egy idore a sutiket... mikor visszamentunk :O a fele eltunt a sutiknek!!! Clover megevett vagy 7et... :S Lulu festett nekem egy kepet es a hatuljara irt egy levelet... egy nagyon oszintet. Jahj, szegenyke, multkor is mondta, meg most is, hogy neki nagy segitseg, hogy itt vagyok, mert en vagyok az egyetlen, aki kepes ot felnottkent kezelni, a tesoi mindig szivatjak, anyukajanak nincs ideje... Ah, lenyeg, hogy egy nagyon meghato leelet irt. Carolinetol, vagy a csaladtol altalaban kaptam meg 1-2 kisebb ajandekot. Szoval igazan jo szulinapi hangulat volt. Es a vacsi utan meg eltakaritanom se kellett!!! :D:D

A barati aspektusa a szulinapnak: Delelott atmentunk a Timohoz tortat sutni. Ez volt a kulonleges az en szulinapomban. Eddig mindenki kozos 'ulljunk be vhovat' csinalt. A valtozatossag kedveert most mas csinaltunk. ;) Tortat, egy kis specialis hozzavaloval. ;) Szal elugrottunk a vasarba, ahol meg lehet venni a kello hozzavalokat es legyartottuk a Space Caket. ;) Sutogetes kozben folyamatos napozasi lehetoseg a teraszon es 24/7 karaoke elerhetoseg. :) Szal jot szorakoztunk. Aztan mindenki elparolgott dolgozni, de este megint osszegyultunk, hogy elvezzuk munkak -a tortasutes- gyumolcset. A kozeli AliPali parkba lecsuccsentunk es benyomtuk a sutit. Vicces volt mert ket adagot csinaltunk. Az egyikben a specko anyagot odaegettuk, de megis annak az ize valahogy sokkal jobb lett. Ettunk mindannyian, es vartuk a kello hatast... de oszinten, sajnos nem erkezett. Szal barmennyire is vartuk a magas pillanatot, hat csak egymast szorakoztatasaban talaltuk meg azt. ;) [Jahj, rem ertitek!] Nah mindegy! :D A lenyeg, hogy jot csucsultunk ott a parkban. Suti, kis alkohol, dumalas, futkoraszas, bunyozas... aztan toluk is kaptam ajandekot. Zsonglor labdat!!! :D Asszem itt mar mindenki osszekot engem a zsonglorkodessel. ;) Diana felelmetes. Meg minkor jottunk, kb az elso 1-2 honapban bevittem egy boltba es mondtam neki, hogy majd itt akarok magamnak venni zsonglor labdat. Azota en letettem rola, mert vettem mashol, meg gondoltam minek olyan specko labda, de o emlekezett es onnan vettek nekem labdat!!! :D Nagyon jofejek!! Szal azzal is jol szetdobaltuk egymast. :P Aztan persze mint alt. sokaig egyutt voltunk, igy megyint csak 2-3 korul kerultem agyba. De ez mar megszokas. :) [No para, minnya ugyis megyek haza es akkor majd alszom! itt nincs ido ra!!!]

Szólj hozzá!

20

2009.06.29. 09:18 chrisie

20

20

20

20

20

20

20

20

20

20

20

20

...

2x...

Aaaaaaaaaaaaaaaaah!!!

Mar az oregek otthona fele botorkalok... :S

Szólj hozzá!

baleset

2009.06.28. 13:22 chrisie

Hajh, csak el kell mondanom, hogy balesetem volt!!! :D Tiszta hulyeseg, biciklivel beleutkoztem egy buszba. Estem egyet. Most le van benulva a bal felem. Persze nem szo szerint lebenulva! ;) Hu de tenyleg minden tagom faj.

Ropire mentem cangaval. Azt se mondhatja senki hogy a varosban veszelyes biciklizni, mert ez itt tortent Highgaten. Szal annyi volt, hogy meg akartam elozni egy buszt, ami epp a megalloban alt. Jeleztem hogy ki akarom kerulni. A mogottem levo kocsi meg latszolag nem tudta eldonteni mit akar, elozni, vagy megvarni amig en megelozom a buszt. En azert tudatosan elkezdtem elozni, mire a sofor is kitalalta, hogy elozni akar. Leven a kezem nekem ki volt teve jobbra kicsit nehezebben ment a kormanyzas. A kocsi meg kicsit kozle jott hozzam, a fekem meg nem fogott annyira mint en szerettem volna... szal a lenyeg, hogy nem tudtam tokeletesen kikerulni a buszt. Helyette belecsapodtam a hatso sarkaba es eloreestem. De nem tortent semmi komoly. Szerencsere pont egy piroslampa volt elottunk, szal a kocsik nem voltak gyorsak, megalltak, es midnen siman elintezodott. A biciklinek leesett a lanca, azt 2 perc alatt visszaraktam. En meg egy kicsit lila foltos lettem. ;) A bal kezem serult meg egyedul. A kezfejemen 3 eleg csunya seb lett, meg az egesz kezem ugy nez ki mint egy kicsit felfujt gumikesztyu. De nem para. :) A vicces az volt, hogy aztan meg eltekertem ropire, ropiztem, es akkor alig fajlaltam magam. Nem is nagyon vettem eszre,hogy meg mindig verzek. :) Nahde ma, alvas utan, tokre faj. Es az egesz lila meg dagadt. De gondolom hamar elmulik. :) A vicces tenyleg csak az, hogy mindenfele lila foltjaim vannak, es komolyan ugy erzem magam mint egy roncs. :) De asszem csak csinalni kell mindent tovabb mintha mise tortent volna es akkor minden redben lesz. :D

Nah ez volt a nagy sztory!! :D

Szólj hozzá!

:(

2009.06.26. 18:47 chrisie

Csupa rossz hir...

Michael Jacson meghalt... Nem tudom elhinni!!! Csak 50 volt. :( Es harom tok fiatal gyereket hagyott hatra.

Jacson a KIRALY!!!

A paradicsom meg gyumolcs... Ki a szar gondolta volna??? Miden aminek magja van az gyumolcs. Hat beszaras!!! Szal az uborka is gyumolcs!!! Ugyanis gyumolcs a virag megerett maghaza, amely tartalmazza a magot. :O Felelmetes... de ebbol kifolyolag az eper nem gyumolcs, mert ott a magok kivul vannak. :S Minden eddigi ismeretem felborult!!! Ezt miert nem tanitjak a suliban??? Lassan 20 vagyok es eddig nem tudtam mi a gyumolcs es azt allitottam a paradicsom zoldseg!!! :( A kukorica meg mag. Es igazabol minden gyumolcs zoldseg, de nem minden zoldseg gyumolcs... Magyarul a zoldseg kategoria magaban foglalja a gyumolcsoket... :S Aahhh, ez kicsit sok.

Ti tudtatok??? Miert hagytatok engem tudatlansagban??? Vesztettem £3ot egy fogadason... :S Ah.

Egyetlen jo hir, hogy tegnap este Agival logtam a varosban. Nagyon jot beszelgettunk. Nagyon nagyon szeretem! Akkora jofej! Es o legalabb marad Londonban, szal majd amikor jovok lesz kihez jonnom! :) Bar vannak masok is ilyenek. Pl: Kriszti a sulibol [aki szinten magyar] es meg paran akik maradnak tanulni itt, vagy meg egy evere, Mint Amira, Franciska... Mar nagyon tervezem, hogy jovok vissza ;)

tudjatok azert is, mert otthon mikor talal az ember munkat!? Nem vegzett diplomasokrol beszelek, hanem diakokrol. Tokre nehez, persze lehetseges, de itt meg tok egyertelmu, hogy mindenki talal munkat. Ha mas nem, nyarra jovok majd dolgozni egy kicsit. :) Bar jovo nyaron mar Afrikaba akarok menni. :P

Micsoda tervek!!!

Nah jo, mas is jo volt. Tegnapra szerveztem egy biciklizos picknicket. Aszem mondtam. ;) Hihi, a lenyeg, bebiziklictunk a varosba, Hyde Parkba es ott ledoglottunk. Aztan volt nagy vizipisztoly csata. Kis labdazas, frizbeezes, meg dogles a napot. :) Sajnos nem volt tul sok idonk ott, de a vizipisztolyozas allati nagy volt! :D Es tudjatok a Hyde Parkban van egy to, szal onnan mindig ujra tudtuk tolteni a pisztolyokat. De csak ketto volt, mi meg negyen voltunk, szal nagy rohanasok meg bunyozasok voltak a pisztolyokert. :D Diana volt a legjobb, o megtagadta, hogy reszt vegyen, szal doglott a napon, es turte, hogy rongya aztatjuk. :D Haha. Aztan neha rankorditott, hogy eleg volt, neki meg kell szaradnia, mert ez utan dolgoznia kell. :D Haha!! nagyon kiraly volt, mindannyian csurom vizesre aztunk. :)

Szólj hozzá!

Paradicsom... gyumolcs/zoldseg???

2009.06.24. 19:07 chrisie

A hetvege orult volt.

Szombat ropi, utana megint beultunk egy kicsit iszogatni. Megbeszeltuk, hogy masnap megyunk paran Brightonba jatszani beach volleyt. Este viszonylag koran haza akartam erni, de aztan az este csak huuuuuzodott. Agival [talan emlekeztek, a ropis baratnom] es Mo ["edzo"] mentem haza. Mert ok is biciklivel voltak. Pontosabban Mo es epp azon voltunk, hogy Aginak is osszesedjunk egy bicilkit, amit kolcsonkert. Lassan ment ez a kozos biciklizes, vegul 1.30 korul ertem haza.

De az este egyaltalan nem fejezodott be. Nem fogok ebbe mellyen belemenni. A lenyeg, hogy Aginak mindenfele problemai voltak aznap este a pasijaval/nem pasijaval... hogy jarnak-e/sem... Szal felhivott 3kor hogy dumaljunk, meg aztan 6kor is... Nem sokat aludtam aznap este.

Aztan masnap hezitaltunk, hogy akkor most menjuk-e Brightonba vagy sem. [Jah, mert szakitott a sraccal, szal nem volt kedve menni...] Ugy volt nem megyunk, aztan az utolso fel oraban irt, hogy inkabb menjunk. Hah, rohanas, de elkeszultem.

5en mentunk ropirol. 3an mentek vonattal en meg egy sraccal kocsival. Bereltunk egy palyat 2-4ig. 11kor indultunk. A szivas az volt, hogy ORIASI dugo volt!!! Idegesito. Csak hogy kierjunk Londonbol 2 orat kellett vezetunk.Aztan megerkeztunk Brightonba es ott TELJESEN beallt a forgalom. A zold lampanal meg se moccantunk. Mondtanom sem kell, hogy a srac total ki volt akadva... 3 ora volt, es meg le kellett vezetnunk a tengerre. Probalkoztunk kis utcakban, de meglepoen meg ott is allt a sor. :S

Aztan egyszer csak a srac besokallt es visszafordunlt. Midnen uk-muk-fuk nelkul elindult haza. :( Aszondta semmi ertelme mert ugysem erulnk oda 4re. De vazze, en amugy is maradtam volna, hogy csak ugy talalkozzam a tobbiekkel, meg hog lassam Brightont... De mire leesett, hogy tenyleg megfordultunk, es tenyleg hazafele tartunk, mar keso volt szolni. Szal en is elszartam... meg a srac is hulye volt. Lenyeg, a vasarnapom halalra el lett k****.  :( 6 orat ultem a kocsiban mindenfele mozgas nelkul. Reggel enni nem volt idom, szal majd ehen haltam. 6 ora... 5re ertunk vissza. Halat adtam mikor kiszalhattam a kocsibol. Arrol nem is beszelve hogy aznap dogleszto meleg volt.

Hogy helyrehozzam a napot mise utan atugrottam Dianahoz. Mi van a Dianaval??? Mindig ezt kapom. Igen regen, nagyon regen volt egy kicsi mely pontunk de azota reg nagyon joban vagyunk megint. Nagyon joban!!! Nekem meg mindig o a szivem kozepe. ;) Most hogy Becci elment megtobbet vagyunk egyutt. Es igazabol most a Jessi baratnoje itt volt, igy o sem volt valami elerheto, szal mi voltunk a mag, aki mindig minden nap talalkozott. Sajnos Diana most kicsit depis... En se ertem igazan miert, valami olyasmi, hogy nincs kedve hazamenni, mert ott olyan dolgokkal kell megbirkoznia, amivel nem akar, meg nincs felkeszulve. Ilyen pl az egyetem. :S Jelentkezett mindenfelere. Kina tortenelemtol elkezdve jogig... latszik, hogy tenyleg nem tudja mit akar. :(

Szal baratokkal amugy is jol el vagyok latva. Folyton egyutt vagyunk. Minden este kb elmegyek itthonrol... ami kicsit para... Jahj... Par napja Caroline panaszkodott, hogy felebredt amikor 2kor hazajottem. :S Mondta, hogy utana nem tudott aludni. Szal jo nagy buntudatom volt. Aznap este ugy volt, hogy talalkozunk megint a lanyokkal, de gondoltam most egyszer itthon maradok. Aznap Caroline megkerdezte, hogy elmegyek-e este. Mondtam nem. Hat, latnotok kellett volna az arcat!!! :D Tiszta mosoly: Komolyan? Jaaahj de jo! ;) Hihi, legalabb ertekelik, amikor itthon vagyok. Rogton el is huzott, csapot-papot otthagyott, es elment furdozni, aztan meg tok koran aludni. :) Hahaha, kielvezte, hogy tudta, valaki kezeben tartja a csaladot. Lulut elvittem aludni, Emmanak segitettem tortat sutni, eltakaritottam magunk utan, bezartam, beriasztoztam mindent. Emma is eszement halas volt, hogy segitettem neki, es fenn maradtam vele. O is halal faradt volt, legalabb jo sokat nevettunk es hulyultunk. :) De vegul egy bazi szep es finom tortat sutottunk. :P

Szal ertekelik amikor itt vagyok. :) Egesz orom igy itthon maradni. De nehez, mindig van kivel talalkozni... tul sok az ember. Dehat igy szep az elet. Es oszinten... otthon se voltam masmilyen. ;P De mit tegyen az ember!? Minden napra legalabb 2-3 program van mi kozul valaszthatok. A hetvegerol nem is beszelve, amikor alt 5 kozul lehet valasztanom.

Ma pl szerveztem egy jo kis picknicket a Hyde Parkba. Paran biciklivel megyunk es ott talalkozunk a tobbiekkel. Rem kisut majd a nap, mert most meg nem nagyon ragyog. :( Pedig vizipisztoly csatat akartam rendezni.

Szulinapom is kozeleg. Ez az UTOLSO het amikor meg teenager vagyok. :S Borzaszto!!! Emma mar nagyon mondogatja, hogy vmi nagyon jot talalt ki. :P En, hogy vmi ujjat csinaljunk, akartam szervezni egy paintball napot. Talaltam is tok sok lehetoseget, viszonylag olcson. De nem hiszem hogy osszehozom. Annyira nem vagyunk mar sokat, nem mindnenki lelkesedik, es amugy is egy hettel elobb le kell foglalni, amirol mar kicsit le vagyok maradva. :( Pedig akkora jo otlet. De sebaj, valamit hagyni kell otthonra is. Tesokkal ugyis nagyobb poen lenne ezt megcsinalni!!! :D

Mar csak egy jo kis munka kell otthonra. ;)

Nagyon rosszkisnalny voltam... szerdan logtam sulibol... ;) De mar alig van ertelme bejarni!!! Minek!?

18 nap es otthon vagyok. :S Nagyon fog hianyozni. :(

Diana is total depi... jah, ezt mar mondtam. Olyan kis cuki, ugy jelentkezik egyetemre, es jelentkezett oda is ahol Becci lakik. Csak azert, hogy vele egy varosban lakjon. :D Hat nem edes!? ;) Mi meg megigertuk egymasnak, hogy minden evben talalkozunk majd! Barcsak sikerulne!

Halljatok nagyon vitatkozunk... konyi segitsetek!!! A paradicsom gyumolcs vagy zoldseg!? Ugye hogy zoldseg!? Senki nem hiszi el!!! Nincs vmi jo kis definicioja annak, hogy mi gyumolcs? Tiszta nagyo fogadasokat tettunk mar, muszaj nyernem! :P

Egysszer irnom kell majd hosszan a Maddyrol. Felelmetes helyzetek vannak itthon. Ugye neki februar ota napi migrenje van, szal azota nem si volt suliban. :S Es nem hogy javulna a helyzet de inkabb csak romlik. Borzaszto... Itthon mindenki depi miatta... kiveve o. Nagyon fura, en meg mindig ugy erzem, hogy csak tetteti. De igazabol mar Emma is velem van. Egyszeruen nagyon atlatszo neha. Es nagyon nevetseges, amikor egyszeruen csak NEM AKAR kiprobalni uj gyogymodokat. Mert nincs kedve. Mert nem erdekli. Tudod, aki igazan szenved, annak nincsenek ilyen kifogasai. Nevetseges... Es pl volt egy dieta mit be kellett  volna tartania... Hat probalta fenntartani a latszatot, hogy betartotta, de azert en eleg egyszeruen lefuleltem, hogy rohattul nem tartja be. Nagyon fura lany. A helyzet az, hogy nehany vitajukbol azt szurtem le, hogy szegeny egyszeruen csak figyelmet, torodest akarna kicsikarni a tobbiekbol. De nem nagyon megy neki. Ah, biztosan valami lelki mely okat van ennek a "fejfajosdinak"...Minden esetre tenyleg nagyon nehez vele, meg az egesz szituval. Neha olyan szivesen leorditanam a fejet, amikor ilyen onzoen, csokonyosen es hulyen viselkedik. :(

Nehez.

Hah, megyek a picinyeimhez a templomba!!! :D Jahj, ugy szeretem oket!!!! WOW!!

Szervusz!!! [Tudtatok, hogy ezt a nemetek is mondjak?]

Szólj hozzá!

uj szamom

2009.06.22. 16:29 chrisie

Megkaptam Emma regi telefonjat, megvettem az uj SIMet.

Megint van 300 ingyen SMSem!

Elek mintha mi sem tortent volna.

Az uj szamom:

00447-794790881

Szólj hozzá!

I could be stupid for England

2009.06.19. 18:13 chrisie

Vizsga... kezdje megint ezzel? Nem olyan izgalmas sztory, de azert kezdem ezzel. ;)

Asszem jol sikerult! :D Az ido kicsit szukos volt neha, meg par jol iranyzott tippeles is beficcent, de asszem ez belefer. Szal csak atmegyek! Az mar kerdeses, hogy milyen jeggyel, de talan egy B-t megpalyazhatok. ;) Majd kiderul. Egyebkent en tokre elveztem a vizsgazast. Nalahogy nagyon vicces volt. Egy oriasi teremben asszem tobb szazan gubbasztottunk es irtuk ugyan azt a hulyeseget. Neha felneztem es vigyorogtam egyet. ;) Meg azon nevettem, hogy az olvasas reszeben volt egy szoveg ami sztem tok vicces volt... de rajtam kivul senki nem nevetett. :D Lehet hogy felreertettem? ;)

Szoval most ugy ahogy meg vagyok elegedve. Nagy megkonnyebbules volt tul lenni rajta. Nem mintha olyan nagyon nagyon tulzasba vittuk volna a tanulast. :P Hat igen, merthogy a multheti szobeli utan mindenki ugy erezte, hogy egy kicsit lazithatunk, szal minden este eljartunk. Ebbol kifolyolag van mit meselni... :D

Szerdan volt ugye a szobeli, csutortokon hat kierdemeltem a lazitast! :D Elmentem a reggeli babavigyazasra. imadom azokat a gyerekeket!!! Annyira cukik, nagyon fognak hianyozni. Egy even at minden heten lattam oket. Lattam, ahogy harom kozuluk elkezdett beszelni, egy kisfiucska elkezdett jarni es ket kis csoppseg felcseperedett annyira, hogy ne sirja vegig az egesz foglalkozast. Es mind annyira aranyos, es mostanra persze mar baratok lettunk, megismernek. Nehanyan Maminak szolitanak, meg amikor meglatnak odarohannak es beleugranak az olembe, vannak picurik akik csak odanegykezlabaznak hozzam amikor a foldon ulok es belehajtjak a fejuket az olembe... Jaaahj, annyira edes mindegyik!!! Legszivesebben hazavinnek egyet-kettot.

Szoval csutortokon babavigyazas utan bebicikliztem a varosba. En tiszta bicikli-buzi lettem. Mindenhova folyton biciklivel jarok, es ha van egy kis szabadidom mar a varosban tekerek. :) Tudjatok, meseltem mar egy kicsit az Uschirol. O a nagy tarsam a bicajozasban. Csutortokon felhivtam, hogy hol van, mit csinal. Mondta, hogy epp az Oxford Streeten koszal. Szal pattantam a biciklire es mentem talalkozni vele. Igazabol ez volt az elso amikor tenyleg rendesen bebicikliztem a varosba. Ami vicces mert fingom nincs az utvonalakrol. Szerencsere a buszok vonalat kbra vagtam es abbol kiindulva meg a tablakat kovetve eltalatam hozza. De halljatok, ennel tenyleg nincs nagyobb poen! Ha valaha Londonban eltek egy kicsit MUSZAJ bicikliznetek a cityben! Eleve, megdobbentoen gyorsan oda lehet erni mindenhova! Gyorsabb mint metroval. Es eszmeletlen poen hogy a kocsiknal is soxor gyorabb vagy mert dugo van. A legpoenabb a kocsik kozott cikazni. Nem kell megijedni!!! Hat igen, kicsit forgalmas utakon kell biciklizni neha, meg savokat valtani, meg has, de nem para! Eleg rendesen vezetnek itt az emberek. :) Jaj, tiszta izgalmas, mindig meg kell talalnod azt a savot ahol a legtobb hely van a kocsik kozott hogy elferj. Komolyan olyan mint rejtvenyt fejteni. Nagyon elvezem.

Szal a nagy biciklizes utan este meg talalkoztunk egy shishara. Magyarul vizipipazni mentunk. En otthon mar vizipipaztam parszor, de en meg eletemben nem fogtam fel, hogy ez miert jo. Nem tom miert, nem ereztem se finomnak, se hatast, se semmi. Semmi jot nem talaltam benne, de most!!! Wohooo, megertettem mindent! Tisztara profi vagyok vizipipazasban!!! [Joh, persze korocskeket meg hajot meg nem tudok fujni.] Szal nagyon beleeltem magam csutortokon... Hihihi, a baj csak az volt hogy kicsit szetszipuztam az agyam. Eleinte kellemes szedules, tiszta poen, olyan mintha be lennel csiccsentve... Aztan egyszer csak hanyingerem lett. :S Hat ez mar kevesbe volt kellemes. :D Hihihi. Vegul elindultunk hazafele... nah hat en mar nem birtam tovabb. Setalunk.. egyszar csak elforditom a fejem... rokazom egyet... aztan setalok tovabb... Ennyi volt. :D Hahaha, nagyon szinpadiasan megoldottam a dolgot. Azota sokat poenkodunk ezzel! :D Hahahaha, nevetseges, hogy egy vizipipazastol rokaznom kell. Dehat legalabb poen volt ahogy ilyen egyszeruen elinteztem. Mintha csak koptem volna egyet az utcara. ;) [Nah, jo, nem ragozom tovabb!!!]

Aztan penteken este bulizni mentunk. Ez volt a Sophinak az utolso hetvegeje, igy mindannyian mentunk. [Biztos nem tudjatok ki a Sophie, de nem baj, egy nemet lany a szeles barati korbol. ;)] Camden, KOKO. Megintcsak nem sokat mondd nektek, de oda mentunk. Osznten nem volt egy nagy szam. Volt 1-2 fel oras koncert, abbol az egyiket elveztem, de egyebkent pocsek volt a zene. Senki nem tancolt ugy igazan... szal kicsit szenvedos volt igy 3 korul mi a Dianaval le is leptunk. A vicces az volt hogy igy csak szuk 3 orat toltottunk ott, mert vmi 12 korul erkeztunk. Eleve nem nagyon volt kedvunk, szal Jessi, Timo, Diana es en ittunk elotte a kozeli parkban [AliPali], aztan meg mikor utra indultunk, hogy csatlakozzunk a tobbiekhez, inkabb lealltunk beszelgetni ket fekete biciklistaval. Vagy egy 45 percet beszelgettunk. :D Halal jofejek voltak. Kerdeztuk, hogy milyen utvonalat ajanlanak nekunk biciklivel Greenwichbe. Aztan meg mindenrol elkezdtunk beszelgetni. Annyira kis vidam, jofej emberek voltak! Es latjatok, megint csak az utcan kezdunk el veluk beszelgetni. Eppen a Mekibol jottek, megosztottak velunk a kajajukat, majd kesobb a cigijuket, oltari vicces sztorikat meseltek, szal jol osszehaverkodtunk. :D

Szombat: alvas-biciklizes ropire-ropi-biciklizes haza. Jo sportos nap volt. :D A legjobb az volt, hogy a Mo, az edzom megszerelte a cangam. Latta, hogy biciklivel jottem [a srac nagy cangas] igy elkezdtunk beszelgetni, en meg megemlitettem neki, hogy nem fog a fekem. Seperc alatt megjavitotta. Aztan mondtam, hogy akkor mar igazan a valtomat is megketyerelhetne, mert kicsit el van allitodva. Nah ahhoz mar szerszamok kellettek, igy eltekertunk hozza es ott megszerelte. Vegul egy alapos atnezest adott a canganak! :D Es meg lampat is adott, mert ugye addigra mar sotet volt, de nekem nem volt semmi vilagitasom. Szal jol ellatott a gyerek. :D Tiszta jofej. Aztan meg el is jott velem, hogy megmutassa az utat hazafele, meg tovabb is. ;) Vegul mindketten jol megeheztunk, szal pizzaztunk egyet. Igy vegul szombaton is ejszakaztam. ;)

Eztan mar kezdett kozelegni az irasbeli [szerdan] szal gondoltam itt az ideje hogy nekilassunk tanulni. De otthon egyedul keptelen voltam, igy atugrottam a Dianahoz. :) Mert ott majd biztos jobban megy, mi? :D hahaha. Egy csodajo kiados ebedet foztunk magunknak. Ott volt meg Eva is [megint cska egy lany akirol nem tudtok... o Svajci] Szal a gyomorpukkaszto vacsi utan kifekudtunk a napra hogy majd ott tanulunk. Dianaval szorgalmasan megcsinaltunk egy szoveghallgatos sorozatot, de aztan bekrepaltunk. Tul szep ido volt, en meg tudtam, hogy az Uschi megint a varosban biciklizik... Szal vegul nyert a kisertes es felpattantam a biciklire es megint bent talaltam magam a varosban. :D Jo nagyon setaltunk a Temze partjan. Vettunk egy kokuszdiot es kiiszogattuk belole a kokusztejet. NAgyon szar volt. :D Utalom a kokuszt, de azert poennak elment. :) Aztan elovettem a bicskam es elkezdtuk nyiszatolni a kokuszt, hogy ki tudjuk nyerni belole a husat. Erre egy sraz odajott, hogy milyen veszelyes vagyok, es nem kene egy ilyen szerszamot magammal hordozni... Persze poenkent mondta ;) Szal jot beszelgettunk vele. Allati jofej a gyerek! Kiderult hogy tenger kutato es a Fulop-szigeteken dolgozik. De most kicsit besokkalt a sok utazasbol, szal megkerte hogy hadd kepjon irodai munkat egy fel evre... :D Hahaha, majdnem megsajnaltam! :D Aztan szamcsere es megdumcsiztuk, hogy egyszer partyzunk majd egyutt. :D Aztan Uschival hazabicikliztunk es csatlakoztunk a nagy csapathoz. Mentunk egyutt picnickezni... ejjel. :D Nagyon kellemes kis hangulatbal eleszegettunk, belszegettunk, nevetgeltunk hajnali 2ig... megintcsak. :D

Jo itt az elet,mi??? Hat en halalra elezem!

Aztan hetfon, kedden ha jol emlexem tenyleg viszonylag tanulassal es alvassal voltam elfoglalva. Probaltam mindent bepotolni, ami az elozo napokon elmaradt. ;) Aztan szerdan kozosen mentunk a vizsgara. :D Arrol meg mar meseltem... Poen volt.

Nah de ez meg mind semmi!!! A legjobb sztorit meg nem hallottatok!!! :D Szerdan este a valtozatossag kedveert megint talalkoztunk. Ez volt Sophie utolso esteje, szal ot bucsuztattuk. Miutan minden kozeli pub bezart kinn uldogeltunk egy padon, majd egy kicsit iszakos nenike csatlakozott hozzank. Szivesen fogadtam, mert ne mar majdhogynem ismerem ezt a holgyet. Mar rengetegszer jott oda hozzam Muswell Hillen amikor ott ejszakaztam. Nagyon vicces neni, egyszer total ugy nez ki mint egy csoves es drogert, meg ongyujtoert konyorog, maskor meg ugy ki van oltozve mint egy felsoosztalybeli holgy. En nagyon birom, mindig jot beszelgetunk, ponotsabban... hat leirhatatnan, mert a hulyules nem igazan irja le az igazsagot, de a beszelgetes sem... mindegy. A lenyeg, hogy szorakoztatott minket egy jo darabig, aztan elhuzott. Hahaha,de kesobb egyszer csak a lanyok felsikitanak, odanezek, meglatok egy embert a bokorban, en is sikitozni kezdtem... [Diana csak ul nyugotan, fel se fogja a szitut.] Aztan Ellena [a holgy] kiugrott a bokorbol! :D Hahaha, nagyon vicces!!! Egyebkent azt allitja magarol 49... ami biztos igaz, de sztem jol nez ki ahhoz kepest. Egy jo kis szalmakalapban jelent meg ez alkalommal. En lenyultam tole... de persze aztan visszaadtam. Erre tudjatok mi tortent! Mikor mentunk haza [o persze jott velunk mindenhova] aszondta odaadja nekem a kalapot. Modntam, hogy kedves tole de nekem nem igazan kell, meg nyugodtan tartsa csak meg. De nagyon kitartott, hogy nekem adja, szal mikor nagy olelesekkel elbucsuztam tole a fejembe nyomta a kalapot. :D Szal egy szalmakalappal tobb. :D Hahaha, fenomenalis a no.

Lassan eljutunk a blog csucspontjahoz, ugyanis a csutortoki napom pretty much the same [meglehetosen hasonlo] volt mint a multheti. Babysitterkedes, aztan Uschival biciklizes a varosban. Bar ez alkalommal megdumaltuk, hogy a Dianaval es a Timoval osszefutunk a varosban. Talakzotunk Baker Streetnel, ami mint kideult a legjobb helyvolt akkor a talalkozashoz. Eloszor is ingyen "kolat" osztogattak. A PEPSI most egy uj "egeszsegesebb" colat akar forgalomba hozni. Abbol adtak mintapeldanyt. Persze csak egyet mindenkinek... de szepen lassan nekunk sikerult kb 3-4et fejenkent osszeszedni. :D Hihiihi, aztan en meg ratalaltam egy sracra aki Mekis sorolapokat osztogatott. Kiderult hogy csak aznap egy rohatt jo kedvezmennyel lehet egy menut venni. Szal a sracot is parszor elhagytuk mire mindenkinek megszereztuk a szorolapokat. A vegen mar a srac is nevetett. :) Szal mikor mindenbol jol feltankoltunk elmentunk a Mekibe es egy jo egeszsegtelen ebedet csaptunk az "egeszseges" kolainkkal. :D Micsoda lehetoseg!!! :D Aztan a Regent's Parkban koszaltunk, uldogeltunk egy kicsit. Vegul mindenki huzott haza. Este ugyis megint talalkozunk. ;) Uschival felpattantunk a cangakra. Nem igazan vagtuk hogyan menjunk haza, de alt nem szoktuk zavartatni magunk csak megyunk aztan csak megtalaljuk az utat. Foleg en vagyok igy, Uschinal mindig van terkep, nalam sose, en csak megyek azt remelem, hogy vmi ismeroset csak kiirnak es mehetek arra. Szal igazabol igy a hazavezeto utam alt kulonbozo es mindig uj helyeket fedezek fel. :D Uschival ulunk a biciklin, annyit tudtunk az utvonalrol hogy neki kb balra, nekem meg jobbra kell menni. Igy elvaltunk, te erre en arra. :D Nagyban tekerek, es 3 perc mulva meglatom Uschit tekerni velem szembe!!! hahaha, nagyot nevettunk, kiderult, hogy epp a Regent's park kozepen levo koruton voltunk. :D Vegul sikerult megtalalnunk az utat, persze en megint valahogy jol elkavartam. De igazabol elvezem az ilyen elkavarasokat, mert az irany nagyjabol mindig jo, igy idoben nem sokkal tobb, viszont mindig uj helyeket fedezek fel. Ez alkalommal sikerult megtalalnom a legnagyobb felfelet Londonban. Nem tulzok! London legmagasabb pontjara tekertem fel. :) Igazabol elveztem. Mindig vartam hogy vege legyen a felfelenek, de nagyon nem akart elfogyni. Szeretem probara tenni, magam, hogy meddig birom, probalgatni a kuszobeimet, es igazabol ez egyaltalan nem is volt nehez. Persze lihegtem, meg kiizadtam, de egy elmeny volt feljutni. Es onnan meg London egyik leggazdagabb kornyekere jutottam, szal igazi palotakat lattam! Nagyon de NAGYON megdobbentett, hogy emberek TENYLEG elnek ilyen kastelyokban! :D En csak tatottam a szamat tekeres kozben. ;)

Szal csutortok este megdumcsiztuk, hogy talalkozunk es atmegyunk Dianaval es Timoval Uschihoz, mivel nala most nincs senki otthon a hetvegen. Mondtam Uschinak, hogy majd irok neki egy SMSt amikor bemegyunk a metroba, szal tudja, hogy onnan mar csak 15 perc. Talalkoztunk, atmentunk a kapun, ahol fizetsz a metroert... es akkor jutott eszembe az SMS. Megirtam, de nem volt persze terero. Erre mit csinaltam? Ott vart a kapun kivul egy olyan 40 forma emberke. Megkertem, hogy nem tudna-e nekem elkuldeni ezt az SMSt kintrol, mivel en itt bent nem tudom elkuldeni. Odaadtam neki a telefonom, o meg ment, hogy elkuldje. Akkor gondoltam csak bele, hogy helo en csak odaadtam a telefonomat egy idegennek!!! Nem baj, visszajon! Biztos, hogy visszajon. Hat en csak vartam.. es vartam. Es persze hogy nem jott vissza! :D Hahaha, micsoda orult vagyok!! Nem is tudom, hogy ez az egesz hogy jutott az eszembe. Asszem tulsagosan hozzaszoktam, hogy itt Londonban az emberek olyan keszsegesek es segitokeszek. :) Szal buktam egy telefont. Hihi, eleinte nagyon ki voltam akadva, aztan 10 perc mulva rohogtem az egeszen, es irtam neki egy SMSt, hogy jo hulye voltam, es gondolom hiaba konyorognek hogy adja vissza, szal hasznalja egeszseggel, van 300 ingyen SMSe es a nyelvet Menu-9-2-vel meg tudja valtoztatni. :) Micsoda egy barom vagyok, nem??? Ezt is tanitani kene! :D Hahaha! MEgdobbento, hogy mennyire bizok az emberekben. De azert ez tenyleg ritkaszamba megy hogy ennyire hulye legyek. Mondtam a tobbieknek, hogy legkozelebb a penztarcamat is odaadom. :)

Hat jo tanulopenz volt. Szerencsere nem a legdragabb telefon volt, es amugy is kezdett mar kicsit begyogyozni. A telefonszamok nagyjat meg viszonylag egyszeruen meg tudom szerezni. Es amiben pedig a legnagyobb szerencsem van, hogy az Emma uj telefont kapott ugy fel eve, es elkertem tole a regit. O nem is emlekezett ra, de szerencsere megtalaltuk es mondta, hogy siman hasznalhatom. Mukodokepesnek tunik, szal mar csak egy SIMet kell vennem hnap, ami itt semmibe sem kerul. Szal meg is van oldva, egy nap telefon nelkul es vege. :) 

Megdobbento azert hogy mennyire reszemkent kezelem/erzem a telefonomat. Nem volt nalam es mintha nem lettem volna egesz. Felelmetes emberek! Nagyon fuggokke valunk! Jo is az ilyen hogy eszrevegyuk, ez csak egy gepezet! Hasznos, es jopofa, de nem eri meg nagyon aggodni miatta!

Szal igy betoltottem a cimben irtakat: olimpiara mehetnek 'hulyeseg' sportagban!

De legalabb van egy ujabb jo sztory amit mindenki mesel. :) Elegge ellatom itt az embereket jo tortenetekkel. :) Ah es az asztalon tancolast meg el se meseltem nektek! :D Mennyi minden tortent itt!!!

Najo, mara eleg. Igy is nagyon nagyon ossze-vissza ez az egesz. Bocs mindenkitol!!! [En is erzem, hogy szedett-vetett, de olyan sokaig tart... es nekem azert osszeall a kep. ;)]

 

Szólj hozzá!

Vizsga

2009.06.10. 19:11 chrisie

Kezdem a vizsgaval, mert tudom, hogy ugyis ez lenne az elso kerdes...

Szal ma megvolt a szobelim. Vicces volt, mert ugye metro sztrajk volt. Alltam a buszmegalloban, de a buszok meg nem alltak meg mert mind tele voltak. Kicsit ki voltam, hogy hogy fogok igy idoben odaerni. Foleg ugy, hogy oszinten nem is nagyon hagytam ra eleg idot. De aztan kififikaztam, hogy pont az en metro vonalam nagyjabol mukodott, szal elgyalogoltam a metrohoz es azzal mentem, onnan meg talaltam egy jo kis buszt, ami lassan de biztosan elvitt oda ahova akartam. Szal vegul tok idoben, sot koran odaertem. Ott aztan fesztelenul csevegtem ismerosokkel, mert ugye a sulibol tok sokan csinaltak ugyan akkor. Aztan egyszer csak megjelent a Diana, akinek kb 2 oraval kesobb volt a vizsgaja. Mondom, te meg mit keresel itt??? Mondta, idoben itt akart lenni, es a metro sztrajk miatt kicsit beparazott. :D Hihi, nagyon vicces. Korabban indult mint en es megis kesobb ert oda. Ehhez is tehetseg kell. :P Szal amikor lattak, hogy mi milyen jol elbeszelgetunk megkerdeztek, hogy akarjuk-e egyutt csinalni a vizsgat... hat mondtuk, ha mar igy alakult, akkor miert ne. Szal vegul egyutt csinaltuk... pozitiv es negativ oldalai is oltak a dolognak. Dianaval biztos volt, hogy megertjuk majd egymast, es segitunk majd, de viszont tudtam, hogy o sokkal jobban tud rizsazni mint en es sokkal jobb gondoatai vannak hulye kepekrol mint nekem.

Szal egyutt csucsultunk. A vizsgaztatok aranyosak voltak, minden ok volt. Nem is nagyon, sot alig izgultam. Dehat azert megse volt minden olyan egyszeru. Bar hasznaltam jo kis kifejezeseket, azert az egesz egy csoppet [tenyleg csak egy csoppet] akadozo volt. Kb ugy lehet leirni, hogy hulye kerdesekre hulye valasz. Hulye kepekrol meg meghulyebb gondolatok. De azert mondtam... neha osszegabalyodtak a mondataim, es nem igazan volt sztem tiszta mit akarok mondani, dehat nem baj. NAgyon extra jo nyelvtanokat sajna nem tudtam hasznalni, pedig eleg jo vagyok abban. Dehat hogy hasznalhatna az ember primitiv kerdesekben??? Nah mindegy, kicsit idegesito, hogy belekenyszeritenek egy total abnormalis szituba es ugy dontik el hogy tudok-e beszelni. Total nem alkot igaz kepet!!

Mindenki azt mondta, hogy nekem semmi bajom nem lesz a szobeli vizsgaval. Persze, mert en folyamatosan szovegelek, be sem all a szam, alt azert kell ramszolni, hogy maradjak mar csondben. De sajna ez nem ugyan az a szituacio. Kicsit idegesito.

Remelem azert a kiejtesem jo volt. Elfelejtettem ra odefigyelni, de ez csak jon mar zsigerbol. Azert fontos egy mert minden egyes ember ezzel kezdi, amikor velem beszel... Honnan vagy?? olyan erdekesen egyedi az akcentusod. Szal nem beszelek akcentus nelkul, de azert szepen jonnek a szavak. :) Komolyan!!! :D Tok jo. Multkor pl a metron ultem. Megint kicsit kavarodas volt, hogy melyik metro hova megy. Egy bacsika megkerdezte, hogy merre megy ez a vonat, igy aztan elkezdtunk beszelgetni. Aztan egy ido utan megkerdezte, honnan vagyok, mert az akcentusombol nem tudta kitalalni. ;) Tiszta vicces. Es aztan mondta, hogy nagyon graffitis a cipom. [Tudjatok az, amit magam festettem ossze.] Mondtam, hogy hat, igen, de azert nem vagyok vandal es a falakra nem festegetek. Mondta, hogy ilyet festegethetnek, mert ez nagyon boldogito. Azt is mondta, ez sokat elarul az egyenisegemrol! :D Jahj, nagyon kis cuki emberke volt! Tisztara feldobta a napomat! :D

Aztan multkor meg a templomban kezdtem el beszelgetni valakivel es o mondta, hogy milyen jo kis akcentusom van, es hogy honnan vagyok, mert nagyon egyedi. ;) Lehet igazabol, hogy az egyedi akcentus nem tul pozitiv jelzo, de en tokre elvezem. Mindenkiben tokre felveti a kerdest hogy vajon honnan vagyok. :D

Szal rem ez jol ment a vizsgan... De halljatok, felelmetes, rajottem, hogy vizsga szituban nekem total beblokkol a rovidtavu memoriam. Kerdeztek tolem valamit, ertettem, es aztan ket pillanat mulva mar nem emlekeztem, hogy mire kell valaszolni!! :O Felelmetes!!! Es ez sajna nem csak egyszer tortent... Hu, eloszor szerencsere mar elkezdtem valaszolni, es akkor csak folytattam a gondolatmenetet, attol fuggetlenul, hogy nem tudtam mar mi volt a kerdes, masodszorra meg megnagyobb szerencsemre le volt irva a fenykep fole a kerdes. Bar kicsit para volt, hogy ujra kellett olvasnom. :S Nahdehat ez van. Nekem ezek a hulyesegek nem mennek. Szal erdekes dolog ez. No rovidtavu memoria... :S

Aztan egy helyutt a Dianaval kellet parbeszedet folytatnunk. Ott sztem nem voltam annyra rossz, jol vezettem a beszelgetest, tenyleg kerdeztem, meg kozbevagtam, meg osszefoglaltam, de azert ott is bajok voltak a rizsazassal... hogy mit mondjak. Dehat nem is vartam mast. En mindig szar voltam az ilyesmiben. Ezt mondtam mar, nem? Nah mindegy. Talan az egyetemen majd beletanulok, meg azert az anyanyelvemen majd csak jobban megy. Es igazabol meg ugyis tudom, hogy jol tudok beszelni angolul, ez csak egy hulye vizsga, ami nem is az igazsagot mutatja, csak annak egy nagyon homalyos toredeket. Szal annyira azert nem zavar.

Es meg amugy sem tudom, hogy ok mit gondolnak. Majd kiderul! Nem is erdemes tobbet fecserelni a szot.

Vizsga utan elmentem egy nagyon futni!! Annyira jo volt! emlekeztek, hogy amikor ide jottem tokre utaltam futni!? Hat most mar annyira szeretek! Egyszer elkezdem es utana mar abba se akarom hagyni. Mindig egyre hosszabbakat futok. Csak aztan sajna mindig vissza kell jonni dolgozni, es kenytelen vagyok felbeszakitani. De nincs jobb erzes futas utan, es zuhanyzas utan lenni!! Csodajo!!!

Ebben a blogban ketszer is megemlitettem, hogy elkezdtem vkivel dumcsizni. Nah latjatok, ez az amit imadok az angolokban!! Annyira nyitottak! Otthon tokre nem allnek le AKARKIVEL beszelgetni. Itt meg folyton az utcan, a buszon, a metron, csak ugy kialakul egy beszelgetes. Bulikban meg meginkabb! :D Annyira poenok!!! Es tenyleg sgarzik a nemzetbol hogy nyitott. Ha csak azt nezzuk, hogy London mennyire multikulturalis!!! Vagy, ha a nyelvre gondolunk. Az angolra minden mas nyelv hatassal volt, a latin, a nemet, a francia... [foleg]. Es nem ugy mint a franciak vedig a nyelvet, hanem szepen mindent befogadnak es asszimilalnak. Gondolom ezert lehet vilagnyelv, mert ennyire sokoldalu.

Szal tudom, sokszor mondtam foleg eleinte, hogy az angolok mennyire feszinesek, es muek... de igazabol ez az ami vonzo bennuk. Barki, barhol kepes elbeszelgetni veled egy kicsit. Es oszinten, a buszon nincs is szukseged egy mely, komoly beszelgetesre! Viszont ezek a felszines, de kedves, jokedelyu csevegesek tokre feldojak a napot!! Szal meg kell valtoztatnom a velemenyem!!! Erdekes, nem?

Fenomenalis ez a varos!!! Es azt kell mondanom, hogy nekem most kicsit baratsagosabbnak tunik mint otthon, ezzel a nyitottsaggal, amit Budapesten nem talalsz meg ilyen gyakran.

Akartam meg mondani valamit? Nem tudom... Hu, de!!! Szombaton voltam megint a sulival egy rovidebb turan. A Hampton Court Palacehoz mentunk. Ott lakot VIII. Henry... tudjatok a feleseggyilkolos csavo [Boleyn Anna...] Hat halali jo volt megint! Es a legjobb az volt, hogy en ugye most A Masik Boleyn Lany cimu konyvet olvasom, szal tokre benne voltam a temaban, es hozza tudtam szolni a tortenelmi szitukhoz!! :D Olyan kis okosnak ereztem magam. Meg persze a kastely is csodaszep volt! Es megint hallottunk egy-ket elmeselendo sztoryt!! :D

Pl... tudjatok miert tartjak el az angolok a kisujjukat a cseszetol, meg ugy altalaban!? Nahat azert, mert regen a nagy lakomakon ugy ettek, hogy egy nagy adag hust elejuk raktak es az asztalon voltak a martasok. A bal kezed negy ujjaval [mind,kiveve a kisujjad] megfogtad a hust, belemartottad az egyik martasba, aztan atvetted a jobb kezed negy ujjaba, es azzan tomkodted a szadba. Ezzel biztositottak, hogy nem kerul nyal a martasokba, mivel a nyalas kezedet, nem hasznalod amikor a martasok kozeleben vagy. A kis ujj arra szolgalt, hogy ha plusz martast akarsz a husra tenni, akkor a picuri ujjad belemartod a talba es rakened a husira, aztan a kenyerben, majd a szalvetadban megtorolgeted. A kisujjnak mindig nagyon tisztanak kellett lennie. Amikor atadtal valamit a melletted ulonek, mindig biztosra kellett menni, hogy a kisujjad tiszta es makulatlan! Nagyon vicces, nem?

Szal a kisujj fontos tenyezoje az angol kajalasnak! :) Etikett!

Aztan miert nem raokd az asztalra a konyokod!? Azert mert az asztalnak csak az egyik oldalan ultek a vendegek. A masik oldal szabad volt, hogy a szolgalok onnak szolgalhassak fel az etelt. Magyarul az asztalnak csak az egyik oldalan voltak talak, evoeszkozok, bla-bla... minden ami nehez. Ha a vendegek feltettek volna a konyokuket az asztalra, akkor az felborult volna! :D

Hihihihi, szal ezek a nagy sztorik!!! Sztem tiszta izgik!! :) Total poen! Mit meg nem tud az ember! Latjatok, ezert es jo leallni vkivel dumalni! Ezt pl csak ugy tudtuk meg, hogy egy ottani muksoval csak ugy elekzdtunk beszelgetni, o meg tok kedvesen egy ingyen idegenvezetest adott nekunk! NAgyon erdekeseket mondott! :D

Az a szombatom egyebkent nagyon paran kiraly volt! A tura utan elrohantam ropire, ami persze jo volt mint mindig, utana meg meg bulizni is elmentunk es hajnali 3ig tancoltunk. Szal jol kifaradtam! Azon a heten amugy is alig aludtam, mert a Beckyvel voltam minden este, szal meglehetosen faradt voltam. ;) De vasnap probaltam bepotolni.

Szal igy folyik kicsiny kis eletem. Jol megvagyok. Szeretem az embereket. Varom hogy tullegyek az irasbelin is...

Jah es kepzeljetek!!! Becky elment, de Timo visszajott!!! Ma este fogok vele talalkozni! tiszta durva! Emlekeztek meg ra!?

Nah befogom, tudom, hogy tul sokat beszelek. ;) Itt is mindig megkapom, hogy nem lehet mellettem megmaradni, mert be nem all a szam. ;) Nodehat ez van. Rem azert ertheto amiket irok. Mert mindig gyorsan le akarok irni mindenet, de olyan sokaig tart, ezert asszem kicsit ossze-vissza szoktam irogatni. Nem baj, legalabb van benne egy kis izgalom. Ki kell bogoznotok! :)

Jaaa, es meg valami eszembe jutott!!! Kepzeljetek a heten biciklit szereltem! Hazajottem a sulibol es elhataroztam, hogy ez a recseges, pattogas, nyikorgas nem mehet tovabb. Szal nekialltam szerelni. Tetotol talpig mocskos lettem, de megerte!!! Orom volt dolgozni! A legszerencsesebb az volt, hogy valahogy mindenre ratalaltam amire szuksegem volt, pedig soha nem hasznaltam oket. Valahogy logikus ez a lakas, egyszeruen raereztem, hogy mit hol keressek. :D Eloszor is a lancot es valtot jol lerozsdastalanitottam, es beolajoztam. Olyan csodesen es puhan forognak most! :) Aztan a valto nem volt egeszen jo, mindgin nehezere esett valtani, es csomo ideig a ketto kozott kattogott. Halljatok, en meg eletemben nem szereltem valtot! De ez a legviccesebb az egeszben! olyan logikus es atlathato egy bicikli felepitese, hogy egyszeruen csak vegigneztem, hogy mi hova megy, mi mit csinal, mindek mi az ertelme, es hogyan mukodik, es miutan ezzel megvoltam, mar tudtam is hogyan kell megszerelnem. Egy probakor, egy par utolso simitas es mar a valto is tokeletesen mukodik! Csodalatos sikerelmeny!!! Aztan a feket sajna nem sikerult megszerelni, mert nem volt hozza megfelelo kulcs vagy mi a csoda. :S Dehat... majd csak megallok... :P Aztan a kereket is jo kemenyre felfujtam. A vazat kicsit lemostam, mindenfele ketyeret beolajoztam, es a teleszkopbol kiszoritottam a vizet. Szoval egy olyan rendes atmunkalast adtam a biciklinek. Most mar megnagyobb orommel megyek biciklizni!!! Minden nap azt varom, es tervezem, hogy egyszer most mar csak ugy poenbol is elmegyek megint cangazni! Hogy az micsoda jo buli!!! :D Tudjatok, ejszaka a legjobb biciklizni!!! Sotet, alig vannak az utcan, pont kellem a homerseklet... Varazslatos!!!

Szal mindenkinek csak ajanlani tudom, hogy szereljen biciklit! Nagyon kis logikus szerkezet, es tenyleg nagyon nagy sikerelmeny amikor felfogod, hogy a valto hogy mukodik, es ezert hogyan kell egy kicsit meghuzni a bovdent [vagy mi a neve]. Annyira elveztem!!! Es a biciklizes meg tenyleg meg annal is jobb!!! :D

Olyan kis lelekes vagyok, nem? Meg szerencse, hogy ezek a hulyesegek igy felporgetnek. ;) Hahaha!! :D  

Nah, tiszta hulye vagyok, inkabb megyek. Tovabbi jo bogozgatast! Jah es jo VAKACIOT!!! Lassan otthon mar kezdodik! :P

Szólj hozzá!

Erdemes megnezegetni

2009.06.05. 14:19 chrisie

Nem nagyon tortenik semmi.

Becky elment... Mely, fajdalmas gondolatokat idezett fel az elvalas... Egyszer mi is hazamegyunk es onnantol mar a tobbiekkel sem fogunk nagyon talalkozni... :S Meg nem sikerult feldolgozni a gondolatot.

Most az angol tudokhoz szolok. Van egy-ket erdekes/poen dolog amiket mostansag nezegetek. Talan erdemes nektek is belepillantani.

Codex alimentarius by Ian Crane YouTubeon... Kicsit hosszu, de nagyon erdekes. Nem tudom mennyit, hogy lehet belole elhinni. En nem vagyok sajna nagyon jaratos politikaban, meg hasonlok. de pl erdekelne, hogy Kovacs Ors tanar ur mit szol hozza! ;) Nah, igazabol minden nalamnal kicsit hozzaberto ember velemenye erdekelne.

Aztan, Chris de Burgh... eszmeletlen egy pasas. Nagyon jo zenei vannak. Jelenlegi kedvencem: Spanish train. Figyeljetek a szovegre! Tenyleg nagyon nagyon jo! De pl egy karacsonyi dala A Spaceman Came Travelling brilians otlet!!! Szinten a Patricia the Stripper is elsopro csattanoval vegzodik. :) Hihi, szal ha van idotok hallgassatok egy kicsit a torteneteit.

Aztan az internetrol ingyen le lehet tolteni egy Spotify nevu programot. Nagyon kiraly! Kivalaszthatod, hogy milyen tipusu/koru zenet szeretnel hallgatni, es a program osszeallit neked egy zenelistat. Halal jo, es ingyen barmilyen zenet hallgathatsz, csak valami orankent van 20 masodperc reklam, dehat, az kit zavar!?

Szal poen az elet! Ha a vizsgakon tul vagytok, szorakozzatok. En ma mar tanultam egy jo adagot, de most megyek vissza folytatni!

Szólj hozzá!

Libazsir

2009.06.01. 18:50 chrisie

Heyhoooo!!!

Becky megy haza csutortokon... for good [orokre]... :( Nagyon szivacs. De aszondta, lehet hogy majd egyszer egy hetvegere meg visszugrik hozzank, amikor meg mindannyian itt vagyunk. Jahj nagyon furi.

Ennek "oromere" az utolso hetvegejen elmentunk egy nagyot bulizni. En mar nagyon regota nem voltam igazan partyzni. Sokat ejszakazunk, de tancolni mar vagy egy honapja nem voltam. Tobb is. :S Hat esszement jo volt! A zene is kiraly volt, meg az egesz hangulat (nem volt reszegseg!). Tudjatok mi a vicces!? Hogy az ember milyen gyorsan osszehaverkodik az emberekkel. Pedig, emlexem az elejen voltak ezzel problemaim, de most meg csak ugy naprol napra egyre tobb ember szama van a telefonomban es egyre tobbekkel SMSezek. ;) Ez ugy jon ide, hogy van egy uj lany aki csapodott hozzank. Egy regi haverunk helyett jott au pairkodni es mi most felkaroltunk. Nem nagyon ismerem meg,de halal szimpi. Legalabb a tancstilusunk megegyezik. Halljatok hallati volt! Nagyban tancolunk, uj szam kovetkezik... Queen: Bohem rapszodia. Uschi [az "uj" lany] meg en is nagyot vizitunk es virul a fejunk. :D Minekutan mindketten ennyire orultunk valahogy elkezdtunk ketten tancolni, olyan tarsastancszeruen. Mit ad Isten, a tomeg szepen lassan korulottunk leallt es korbe allva neztek. :D Hahaha, elveztuk a helyzetet, de asszem megjobban a zenet, meg a tancot. Szal szivbaj nelkul folytattuk. Minden volt, egy kis szineszkedes, komoly tanc, ugribugri. Nem is ertem az emberek miert alltak meg. De teny, hogy csak neztek, aztan tapsoltak es a vegen meg visongas. ;) Hu, nagyon elveztem!!! Iszonyatos! :) Szal Uschival sikert arattunk es virlt e fejunk. :D

A buli utan 5kor agyba is kerultem, de reggel megint keltem 9kor... kivetelesen megkertek, hogy dolgozzak vasnap is. :S Caroline a pasijanal toltotte a hetveget, valakinek meg fozni kellett, meg lefoglalni a Lulut. Khm-khm... Mindegy. Tettem a tolem telhetot. Jo kis napunk volt, setaltunk, barnultunk, tanultunk egyutt a napon, aztan!!! az Emmaval kizavartunk mindenkit focizni. Szal mindenki, meg a Maddy is (ami nagy szam, mivel o ilyen otthon ulos fajta) elmentunk a kozeli parkba focizni. Nem is ment olyan rosszul, ugy emlekeztem rosszabbul ment regen. Tudjatok miert!!! Emlekeztek, amikor mult hetvegen utazni voltunk akkor a Jessivel ejnek ejvadjan a buszallomason a kicsi zsonglorlabdakkal fociztunk, rajottem, hogy az tok jo gyakorlas volt! :D A nagy labdat mar sokkal konnyebb jol eltalalni. ;) Szal nyomtuk a focit rendesen. :D Vagy egy-masfel orat futkorasztunk, aztan kidoltunk a napon pihenni. Jahj, nagyon jo volt!! Micsoda nap! :D Aztan haza, csinaltunk fincsi vacsit az Emmaval majd zaraskent a TV elott Peter Pant neztunk. :) Jo hullak voltunk estere, mindenki ment aludni 10 korul. :) De persze nagy idegessegemre nekem nem sikerult elaludni... :( Nem tom mi volt a baj velem.

Beckynek ma volt az utolso napja a suliban. :(

Kellett mar poros, kutyaszoros szonyeget porszivoznotok? Oszinten, egesz festoi ahogy kitisztul! Komolyan! Meg kell latni benne a szepseget, de ha sikerul, akkor nem is olyan uncsi a takaritas... Pedig mar nagyon az agyamra megy. :)

Jah, kepzeljetek!!! Honvagyam volt!!! Nagyon furi!!! Reg ereztem ilyet!!! Valtoznak az idok, egesz van kedvem hazamenni. :) Nah otthon most biztos orulnek. Igazabol egyik nap annyira kedvem volt hazamenni, hogy itt meg rossz kedvem volt. :S huh, azert probalok nem atesni a lo tuloldalara. :) De a TESOK nagyon hianyoznak!!!!!

Megkaptam a vizsga ertesitomet! :S 10en megyek szobelizni, es 17en a tobbi. Nagyon necces! Nah majd egyszer talan reszletezem a vizsgat.

Most kopok. Csakany! :P

Szólj hozzá!

hozzafuznivalok

2009.05.27. 23:26 chrisie

Ugy latszik jol jartam a manchesteri ejszakammal, mivel semmi galiba nem tortent. Mint kedves hozzaszolonktol kiderult, nem is olyan veszelytelen az a hely. Errol eszembe jutott valami. Gondoltuk az ejszakat elcsapjuk majd egy pubban, clubban, ami utba esik. Egy helyre be is kivankoztunk menni, de persze at kellett esni a szokasos taskaellenorzesen. Nem tudom, hogyan de elkezdtem okorkodni. Mondtam, hogy csak vigyazzon mert tenyleg bomba van nalunk, azert ekkora a csomagunk. A security nagyon komoly volt es nagyon rondan nezett ram. Mondta, hogy ezt igen is nagyon komolyan kell venni, es itt Manchesterben ne viccelodjek ezzel. Mondom miert. Mert a "Manchesteri bobak"! Jah, mondom, errol nem hallottam. Hat minden esetre nagyon gonosz kis ember volt, vegul nem mentunk be.

Masik, a 8 oras hazauton nemetul kezdtunk beszelni a lanyokkal. A mellettem ulo nenirol akartunk dumalni, igy az angol nem volt igazan a megfelelo nyelv, szal nemetre valtottunk. Ez kezd tenyleg nagyon vicces szitu lenni. Neha nem is kozosen beszelgetunk, csak a maradek lany egymas kozott nemetul, en meg egyszer csak beszolok nekik angolul. Annyira fel sem tunik. :D Ok meg mindig ki vannak akadva, hogy mindent ertek. Pedig ember, becsszo, nem egy nagy szam!!! Par szobol az ember mar rajon, hogy mirol beszelnek. Minden esetre tenyleg poen. Es most mar arra kezdtek el ravenni, hogy beszeljek nemetul. Szal egy kicsit probalkoztunk a hazauton. :P Nem mondom, hogy jol ment. Minden szot elfelejtettem amit valaha tudtam. Meg ertelmet sem latom, hogy nagyon nyomassam a nemetet, ahol beszelik a nyelvet, ott az angolt is tuti beszelik. Azert viccnek nagyon jo! :D

Becky megy haza junius 4.-en. :(

Szólj hozzá!

Anglia-korut

2009.05.26. 14:15 chrisie

2009. 05. 22. Birmingham - Diana, Becky, Jessi. en nem voltam ott, mivel ez egy penteki nap volt es nekem dolgoznom kellett. Unalmas volt ez a nap nelkuluk. Annyira, hogy este hazatelefonaltam, hogy mulattassanak. ;) Ez a nap egyebkent nagyon jol sult el a csajok szamara, csak masnap kicsit megszenvedtek, mert masnaposan keltek.

2009. 05. 23. Manchester - mindenki. Egyedul utaztam a buszon vagy 3-4 orat. Nem is hittem volna, de tokre elveztem. Teljesen egyedul, zenevel, konnyvel, gondolatokkal. Vicces volt, amikor sorban alltunk hogy felszalljunk a buszra egy feka csavo elkezdett nekem beszelni, hogy hova megyek, meg hogy tudom-e hol kell leszalnni, es, hogy Manchesterben lakom-e. Aztan mire felertunk a buszra mar ott tartott, hogy adjam meg neki a telefonszamomat, vagy legalabb a mail cimemet. Szegeny gyerek, hatarozottan kitartottam a mellett, hogy nem adok neki semmit. Hat belenyugodott, de mondta, hogy az ut vegig gondolkozzam, mert akkor majd jon megint hogy kicsikarja belolem. Szerencsere egy baratjaval utazott, szal jo indokom volt, elkuldtem, hogy utazzon a baratjaval es veletlenul se uljon mellem. Szal megusztam a tarsasagat a buszut erejeig. De mikor megerkeztunk tenyleg odajott. Nagyon konyorgott, hogy legalabb a mail cimem adjam meg. Mikor latta nem adom be a derekam aszondta, jo akkor o megadja nekem a szamat. Mondtam, hogy felolem megadhatja, de sok ertelme nincs mert en most megigerem, hogy nem fogom hivni. Hat szoval nagyon probalkozott a srac, en meg nagyon mondogattam neki, hogy en ugyis megyek haza, es inkabb az egyetemen keressen maganak baratokat. :) Szegeny... Nah azert vicces volt, egy no aki hallotta a beszelgetesunket nagyon nevetett. ;)

Megerkezes utan varnom kellett kicsit a lanyokra, mert az o buszuk kesobb erkezett be. Lenyeg a lenyeg, hogy kicsit kesett minden, igy kevesebb idonk volt Manchesterben mint szamitottuk. Kb este 6kor kezdtunk kikaszalodni a buszallomasrol. Kicsit korbejartunk. A benyomasom a varosrol: partyhely, mindenhol clubok, pubok; nagy gigantikus bevasarlokozpont: egy bevasarlo centrummal szemben all a masik, az utcak tele vannak a legdagabb, legnevesebb boltokkal, barmit megtalalsz...; modern epuletek. Nagyon tetszett hogy altalaban tenyleg foleg modern epuletek voltak midenutt, erdekes formakkal, eszement fenyekkel, absztrakt reklamtablakkal... ;) Azert ennyire nem durva, csak jol hangzott. :P Osszessegeben azert nekem nem tetszett annyira, de tney hogy megvan a sajat hangulata. Nekem hianyzott a zold... tul sok volt a beton. Sajnos ido szukeben nem sok mindent csinaltunk. Csak.. vasaroltunk!!! :O :( Az agyamat eldobom!! Sajnos a Becky nagyon-nagyon hiper megszallott vasarlo. Megjovunk, latunk egy jo boltot es eltoltjuk ott a fel napot. Engem oszinten kicsit kiakaszt, foleg, hogy ezek a boltok Londonban is megvannak. :( Nah mindegy. Amig o vasarolt mi jot hulyultunk a tobbiekkel.

Volt egy szabadteri koncert amin ugribugriztunk egy kicsit. :)

Aztan egy pubban valami eszement jot vacsiztunk. En risottot ettem, naaagyon finom volt!!! A legviccesebb, a Dianat elkezdtek szivatni, hogy nem mosott fogat elozo este. Mondtam, hogy fel tudom ajanlani a fogkefem az ugy erdekeben... aztan a fogkrememet is. :) A pubban megmosta a fogat, de nem a WCben, az asztalnal kezdte el mosni. :D Aztan atmasirozott ez egesz termen a WCig. :) Szetnevettuk az agyunkat.

Hajnali 3ig nem indult a buszunk. Jarkaltunk ossze-vissza. Nezelodtunk, lattuk a sok partys arcot, probalgattunk bemenni ide-oda, de nem akartunk fizetni, szal vegul csak egy internet cafeba mentunk, ahol tok jofejsegbol ingyen megengedtek, hogy hasznajuk a netet. :) Aztan visszamentnk a buszallomasra varakozni. Halal kiakaszto, Diana nekiallt tanulni!! :O Meghozza tiszta komolyan! Nagyon vicces volt, elvonult a konyvvevel es teszteket oldott meg. Becky probalkozott aludni, igy en meg Jessi tovabbfejlesztettuk zsonglor es foci kepessegeinket. Elvittem az uj labdaimat, es azzal jatszottunk. Foleg csak fociztunk, de eleg benak voltunk. A legjobb, hogy a ket biztonsagior odaaltt nezni, mondvan, hogy nincs minden nap ilyen szorakoztatasuk. Szal osszahaverkodtunk veluk. Jo sztorykat meseltek, meg neha osszeszedtek nekunk a labdat, es!! megengedtek hogy hasznaljuk a szemelyzeti WCt. ;)

2009 05. 24. - mindenki, Jessi delutan lecsatlakozik. Busz pontosan erkezett 3kor felszalltunk. Tudvan, hogy nem lesz maskor alkalmunk aludni, mindenki jol bepolyata magat, hogy ezt a 3 orat hasznosan toltsuk. A buszsofor megkerdezte mikor szallunk le. Mondtuk, hogy Leedsbe megyunk. Jofej volt, minden allomasnal bemondta, hogy hol vagyunk, szalljanak le akiknek kell. Utazunk,utazunk aztan egyszer csak egy megallo, megkerdezzuk, bocs, Mikor erkezunk meg Leedsbe. Hahahaha, masik buszsofor volt addigra. Mondta, hogy mar elhagytuk es epp London fele tartunk. :O Nagy riadalom! Mondtuk, akkor gyorsan leszallunk. Reggel 6-7 kozott kb a semmi kozepen, valami kicsit falusi buszmegalloban leszalltunk. :S Szidtuk a sofort mint a bokrot [maminrt az ujjat]. Minert nem monda be ha Leedsben vagyunk??? Hat oszinten en nem bantam, csak nevettem. Sot en kifejezetten elveztem a dolgot, legalabb van vmi action. :P

Mondtam, hogy probaljunk meg stoppolni, Leeds nem lehet nagyon messze. Hat probalkoztunk, aztan a vegen mar csak en probalkoztam. Vicces volt, jokat nevettunk az emberekkel, de senki nem vett fel minket. :( Pedig annyira biztam az angol vendegszeretetben!! :( Hat igy vegul vonatra szalltunk, ami joooo draga volt. :( De itt is mindenen nevetni kellett. Becky megnezte a menetrendet es kiszamonlta, hogy 10 percet fogunk utazni. Total ki voltunk, hogy 10 percert miert kernek £7?? Aztan amikor mar 15 perce utaztunk akkor kicsit csodalkoztunk... aztan megneztuk a menetrendet... 1 ora 10 percet utazunk! Hahaha. Nah igy mar jobban megerte a 7 font! :P Leeds volt a vegallomas. Egyik megallonal megallunk, aztan tovabbindulunk, de NEM abba az iranyba amibe eddig mentunk, hanem visszafele!!! Total kiakadas!! Micsoda!!! Ez volt a vegallomas! Total elszartuk MEGINT!!! Ott voltunk Leedsben, es most megint csak elfele megyunk. Hat en mar haldooltam a Dianaval a nevetestol. Ennyire nem lehetunk szerencsetlenek. Mondtuk, jo, a kovetkezo megallonal leszallunk, akkor kezdtunk el emlekezni, hogy jah, de ez a vonat a kovetkezo 3 megallot atugorja, szal csak jo sokara tudunk majd leszallni. Hat kepzelhetitek! Micsoda csapas!!! Hahahahaha!!! Aztan egyszer csak vmi uj helyre erkezdtunk a vonattal, ahol meg nem voltunk... Megnyugodva jottunk ra, hogy Leeds... csak a vonal kicsit hulyen, Y-ban ment. :D Meg szerencse,ogy Leeds elott nem volt mar mas megallo, mert kulonben leszalltunk volna ott. :D Szal vegul csak megerketunk. :)

Elso utunk vmi egy kis boltba vezetett, ahol megreggeliztunk. Aztan kerdes: Mit csinaljunk?? Becky: Menjunk vasarolni. Nah itt volt nekem kicsit sok, en mondtam, hogy jo akkor inkabb valjunk szet mert mi a Dianaval varost akarunk nezni, meg valami parkban leheveredni. Vegul Becky beadta a derekat es mondta, vasarolni mashol is tud. Szal egyutt mentunk a parkba. Faradtak voltunk, Leeds nem volt egy nagy szam, szal osszesen amit csinaltunk annyi volt, hogy elmentunk egy parkba, leheveredtunk a tuzo napsutesben es egy orat aludtunk. :D Lehet hogy nem eri meg ennyit utazni egy parki napozasert... :) Nevettunk is a Dianaval. Mondta: Ez nem a legjobb utazasunk az biztos. -Nah, -mondom en- azert nem olyan rossz. Nez ram... -Na jo, oszinten, katasztrofa... :D:D Hahaha. Annyit nevettunk! Kicsit elszamoltuk magunkat, hogy ilyen sokat utaztunk es ilyen keves idot toltottunk egy-egy varosban. De igazabol annyira nem bantuk. A lenyeg ugysem annyira az volt, hogy mindent lassunk, az ilyen varosok amugy sem annyira izgik, inkabb csak hogy egyutt legyunk es kozos elmenyeket szerezzunk. :D Hat az pedig sikerult! :D

Jessi lecsatlakozott, neki hetfon kellett dolgoznia, szal ment haza. Mi meg tovabb a kovetkezo buszhoz. MEgint 3 ora utazas. Megerkeztunk Newcastleba. Megint csak ossze vissza csatangoltunk, igazabol faradtak voltunk es nem tudtunk mit kezdeni magunkkal. Nem is tudtuk merre menjunk, mit csinaljunk, a turista informacio meg persze szerencsenkre zarva volt. Nade volt mit tennunk, megszervezni a szallasunkat. Becky anyukaja titkarno a templomukba. Mondta, hogy o ismer egy papot aki Newcastleban szokott predikalni. Igy ezen a papon keresztul probaltunk szallast keresni. De semmi sem volt meg biztos. Aznap telefonalt Becky anyukaja, hogy minden OK, megvan a szallas. Par kacifantos telefonszamcsere utan sikerult beszelnunk a szallasadoinkkal. Megdumcsiztunk egy talalkat. Elotte azonban beultunk egy indian kajaldaba, estebedre, hogy ne a csalad kajajat fogyasszuk majd. A pincer latta, hogy nem igazan tudunk donteni, mindannyian ugyanazokon a fogasokon gondolkozunk, de persze nem akarjuk ugyan azt kerni, meg megis jobb lenne tobbet kiprobalni, szal felajanlotta, hogy hoz nekunk 3 kulonbozo kajat [persze azok kozul amiken hezitaltunk] es utana mindenki belekostolgathat mindegyikbe. Szal kicsit onkiszolgalo jellege lett a dolognak. De tenyleg igy volt a legjobb, mert igy harom fele kajat is ettem! :D Es finom is volt, csak nekem kicsit csiposek... sajna en nagyon nem birom az eros kajat. Szal kaja utan metrora szalltunk es elmentunk Sunderlandbe, ahol a csalad el. Aztan ott egy srac integetett nekunk. O volt a csalad feje! :D £9 eves, Alan, nagy kereszteny.

Igazabol egy hazaspar volt a vendeglatonk. Csodakedvesek voltak. Beszelgettunk veluk Londonrol, a munkankrol, hogy miket akarunk csinalni jovore, kajarol, az eskuvojukrol, es a babarol ami az anyuci hasaban van, es mar csak 7 het van hatra!!! :D Kiderult, hogy nekik nem lehetett gyerekuk. Minden orvos ezt mondta, de ok akkor is kitartottak, es imadkoztak a gyermekaldasert, es nolam itt is van!!! Es ez mind semmi, mert a terhesseg utan kideult, hogy ikrek lesznek, azonban az egyik embrio a petevezetekben maradt. Mutetre kellett volna adniuk a fejuket, ami viszont nagyon veszelyes, mert nemhogy a masik egeszseges baba is elment volna, hanem fennallt annak is a nagy valoszinusege, hogy ezzel a mutettel az anyuka orokke meddove valik. Persze, hogy nem akartak belemenni. Az egesz templom imadkozott ertuk, es masnap!!! az orvosok nem talaltak semmit a petevezetekben... Ok is meg voltak dobbenve. Szal most bekesen cseperedig a baba es hamarosan jon is! :D NAgyon varjak, lany lesz!

Este meg megneztunk egy filmet, aztan huztunk aludni. Bedoltunk az agyba es ugy elaludtunk, hogy joejszakatot sem mondtunk egymasnak. :) Masnap csodajo reggelivel fogadtak, aztan felajanlottak, hogy elvisznek a tengerpartra, kesobb meg vissza Newcastleba!!! Annyira jofejek voltak!!! Tisztara csak bamuldoztunk. Mi csak annyit vartunk toluk, hogy szallast adnak, semmi tobbet. Igy eljutottunk a tengerpartra. Tisztara beleorultunk. Ugraltunk, futkorasztunk, rengeteg fenykepet csinaltunk. Talaltunk egy oriasi rakot, aztan meg egy jellyfisht... ami magyarul... oooo... ize... tudjatoook... ah, igen, meduza!!! Szal mindezek ott voltak a parton. Olyan csodaszep volt!!! Es szerencsere a nap is ragyogott! Olvadoztunk a gyonyorusegtol ;)

Aztan kocsiba szalltunk, Alan meg elvitt minket egy helyi latvanyossaghoz, egy 20meter magas vas angyalhoz, ami a helyi banyaszatnak a jelkepe... vagy vmi ilyesmi. A lenyeg hogy ott sok fem banyaszat folyik. ;) A kocsiba visszaszallva aztan nagy beszelgetesbe elegyedtunk a hitrol. Mondtam mar, hogy itt a vallasos emberek valahogy ugy allnak az egeszhez, hogy mindenkit meg akarnak teriteni. Ezzel nincs semmi gond, csak kicsit sok... Engem spec nem zavart. Sokat meselt az eleterol es igazan elgondolkoztato volt. Es foleg azzal, ahogy fogadtak minket, az egesz nagyon hitelesse valt szamomra. Diana inkabb reklamnak fogta fel a fogadtatast. :( De tenyleg nagyon nyitott volt rank. Diana ugye muzlim. Arrol is beszeltunk, es kiderult, hogy Alan olvasta a Korant [Bar nem tudom milyen nyelven!!!]. Tenyleg nagyon jokat mondott, ami megfogott: aszondta, hogy a Bibliaban az van irva, Jezuns azert jott hogy felszabaditson minket. [Rem nem mondom nagyon nagy hulyesegeket.] Szal valahogy a vallas, hit is azert van, hogy az ember azaltal felszabaduljon, onmaga legyen, es szabadon szeresse a felebaratait. De o a katolikus vallasban, es a muzlimban is -es sok masban persze- azt latja, hogy a torvenyek, szabalyok csak megkotnek minket es egyaltalan nem szabaditanak fel. Tokre igaza van! Vannak szabalyok,amik annyira nem lenyegesek, pont arra jok, hogy az ember elvesszen az aprosagokban. Ezt erzem en is. Egy katolikus ember kepes ugy leelni az eletet, hogy nem ismeri meg Istent. Eljar templomba, betartja a szabalyokat, de soha nincs Istenelmenye, nem erzi a kozelseget Istennek. Asszem pont ez az ami engem zavar. En is csak betartom a dolgokat, de ugy igazan nem nagyon veszem komolyan, mert csak ures szabalyok, nincs benne az Isten iranti lelkesedes. Olyan csodalatos latni az embereket itt, ahogy tenyleg teljes lelki felbuzdulassal szeretik Jezust es kepesek tenyleg minden napjukat ugy elni, hogy ot keresik. Jo persze en nem latok bele mindenbe, de ezt a hatast keltik. ;) Nem tudom hogy csinaljak, de lenyugozo. Nehogy azt hidjetek am, hogy katolikusok kozott nincs ilyen, vagy barmi baj lenne a katolikus vallassal! Csak azt probalom mondani, hogy ok sztem valahogy mashogy kozelitik meg a dolgokat. Ha nagyon oszinte akarok lenni, kicsit neha olyan szelsoseges [HGY] benyomast kelt, de meg kell hogy mondjam vonzo.

8 oras ut haza. Aszittem bele fogok halni, de nem is volt olyan rossz. Sokat nevetgeltunk, dumaltunk a csajokkal, rengeteget olvastam [azota mar egy masik konyvet olvasok. Mar az elozo elott elkezdtem csak felbehagytam. Ez is nagyon jo. Ebbol keszitettek nem is olyan reg A masik Boleyn lany cimu filmet.] Egy kicsit morcos neni ult mellettem, de probaltam nem nagyon felhuzni az idegeit.

Szal tegnap este megjottunk es ma mar minden a regi. :) De visszajott a napos ido! Es ma elmentem futni. Mar annyira NAGYON hianyzott. Reg voltam. Most megint guminak erzem magam egy kicsit. ;) Futas utan mindig olyan ruganyos vagyok.

Tokre varom az egyetemet. Emberek el nem tudjatok kepzelni, hogy en mennyire elvezni fogom ezt a gyogytornaszsagot. Csomoszor gondolok ra. Futas kozben is mindig az izuleteimen jart az agyam, meg hogy attol, hogy hasznalom oket milyen jol felhigul az izuleti folyadekom.. :P Ugye, mama?? :D Nah, de majd kesobb okosabb leszek!!!

Ja egyebkent amikor mondtam Alaneknek, hogy gyogytornasz akarok lenni, kideulrt, hogy a magyar Budapesti gyogytornaszok tok hiresek. Foleg a gyerekekkel foglalkozok. ;) Kifejlesztettunk vmi technikat a gyerekeknek ami total bevalt. :) Nagyon buszke voltam. Csak mindig kicsit felek, hogy nagyon durva lesz. Ami tuti igaz, durva lesz, de csak megcsinalom!!! :D

2 komment

Utalom a zummogo legyeket!!! :S

2009.05.22. 17:37 chrisie

Kiolvastam a konyvet!!! Csodajo! Asszem megveszem magam is.

I Am the Messenger [by Markus Zusak]

Nineteen-year-old Ed Kennedy is the epitome of pathetic mediocrity. He drives a cab, lives in a run-down shack with his malodorous dog, and plays cards with his friends Ritchie, Marv and Audrey. His life is completely devoid of purpose or significance – until he manages to foil a botched bank robbery, and someone, somewhere, decides that it’s time for Ed to become the messenger. Guided by playing cards left in his mailbox, he must venture from his shack to help people the rest of the world has abandoned. Not all of Ed’s tasks are easy, however, and the true purpose of his messages may be more than it seems.

[Vmi ilyesmi: A 19 eves Ed Kennedy tokeletes megtestesitoje a szanalmas kozepszerusegnek. Taxisofor, egy lepukkant fecoban el orrfacsaroan budos kutyajaval es kartyazik a barataival, Ritchievel, Marvval es Audreyval. Elete mentes minden celtol vagy ertelemtol - egeszen addig meg sikerul megakadalyoznia egy amugy is alapjaiban elrontott bankrablast, es valaki, valahol elhatarozza, itt az ideje, hogy Ed a hirvivove valjon. Postaladajaba rejtett kartyalapok adjak tudtara feladatait, hogy vallalva a kockazatot segitsen elhagyatott, remenytelen embereken. A feladatok nem mind konnyuek, es sokszor az uzenet amit szallit tobb, mint aminek latszik... (nagyjabol)]

Holnap utazom!!! Bechy, Jessi es Diana mar Briminghamben vannak, en meg csatlakozom holnap! Jupii!!! Szerencsere az ido sem annyira rossz. :)

Hianyzik a mozgas, remelem sokat setalunk majd a hetvegen. :P

Lattam egy feher galambot elszallni a templom felett. Senki mas nem vette eszre.

Tegnap Maddy megkoszonte, hogy kitakaritottam a szobajat. Soha nem csinalta, nagyon jol ezett.

Senki nem akarja, hogy menjek, en se. Pedig az ido repul.

Asszem csak parotoknak meseltem Afrikarol. De mostanaban egyre tobbet kutattam a temaban es mar nagyon beleltem magam. Meg evekkel ezelott [viccesen az egyik Szent Imre napon] reszt vettem egy Afrikai missziorol szolo eloadason. Sziven utott, es nagyon ugy gondoltam, hogy egyszer majd elmegyek. Oszinten tobbszor eszembe jutott, de nem tudtam elkepzelni mikor mehetnek. Egy evre terveztem. Es most hogy mar kihagytam egy evet, meg egy ev huzos lenne ez en jovobeli terveimnek. De miota itt vagyok megjobban foglalkoztat a dolog, mivel itt sokkal tobbszor talalkozol 3 vilagrol szoo hirsetesekkel, elgonodlkoztato reklamokkal. Valahogy sokkal jobban benne van a koztudatba. Es az utobbi par hetben valamiert meg megjobban ugy ereztem, hogy nagyon szeretnek menni. Szal mar kutakodtam is az interneten merre lehet menni, mit lehet csinalni. Szal a tervem, hogy jovo nyaron 3 honapra kimegyek Afrikaba, hogy ott egyutt eljek, dolgozzak az emberekkel. Nagyon orulnek neki. Remelem osszejon.

Kitartast a vizsgazoknak!!!

Szólj hozzá!

halalos faradtsag

2009.05.21. 00:17 chrisie

A hetvege ota nem tudtam kipihenni magam. Nem tudom mi van velem, de total faradt vagyok egyfoltaban. :S Tiszta pocsek, nem vagyok hozzaszokva. Szal most huzok is gyorsan... lassan... nah, szal mindjart megyek lefekudni. ;)

Csak el kell mondanom, hogy nagyon kiraaaaly!!! :D Vegre valaki akki legalabb annyira orult a zsonglorkodesert mint en!!! Meg kell vallani en nem vagyok egy nagy szam benne, de imadom gyakorolgatni a 3 labdaval valo zsonglorkodest. Es ketten 5-6 labdaval meg viccesebb! Szal kiderult, hogy az Emma mar evek ota meg akart tanulni zsonglorkodni! Nah, ahogy erre rajottunk vadul narancsokkal kezdtunk el dobalozni. Persze ennek nem volt jo vege, szal gyorsan szereztem 4 egyszeru labdat £1ert. ;) Azota meg sem allunk. Valaki folyamatosan zsonglorkodik. :) Nagyon poen!!!! :) Aztan ma mar egy citrom segitsegevel 5 labdaval zsonglorkodtunk ketten! :D Hihetetlen poen! Folyamatosan szivatjuk egymast hogy ki a jobb, es oriasi terveink vannak. ;) Az ev vegere mar nagyon profik leszunk meglassatok! Csudajo!

Ma egyutt tanultunk az ebedloasztalnal, mi harom lanyok. :) Cool volt. Emma, Maddy es en csucsultunk es mindenki bujta a sajat kis tanulnivalojat! Igazabol tokre erot ad latni, hogy masok is tanulnak korulotted. :)

Nah, off to go! Bye everyone!

Szólj hozzá!

Blog, sokadik kiadas

2009.05.18. 18:06 chrisie

Hello neptomeg, ki olvassa eme paratlan iromanyt!!!

Hm-hm... Mi is tortent az utobbi napokban!? 

A hetvege fergeteges volt!! :D Tudjatok szombat+vasnap volt az All Nations Volleyball Tournament masodik hetvegeje. Mint mondtam a mult hetvege rohanas miatt nem igazan jott ossze, de a mostani egyszeruen allat-nagy-party-poen volt!! :D Nagyon felspannoltam magam mielott mentem, tudvan, hogy ahhoz hogy jol erezzem magam arra van szuksegem, hogy porogjek. Szal beoritettem magam, es a dolog mukodott. Eleinte hangos szurkolotabort alkottam a csapatomnak, de aztan JATSZOTTAM is!! :D Juppiiiii, de meg milyen jot! Szerencsere annyira be voltam lelkesedve, hogy a nagyon durva labdakat is sikerult osszekaparnom a foldrol. Es mivel eddig is kiabaltam a kispadon, fellepven a palyara szinten folytattam az ordibalast es vadul szerveztem a csapatmunkat. :) Es tudjatok mit!! Feltunt, hogy vmi ilyesmire volt szuksege a csapatnak! :D Megnyertuk a meccset!!! Woohoooo!!! Micsoda vitory!!! Nagyon jo meccs volt! :D Es utanna a lanyok tok aranyosan megkoszontek, es mondtak, hogy sokat tettem a csapatert. :) Juhhuujj nagyon virult a fejem! :D Igy reggel 9tol egeszen este 8-9ig ott voltam. Egesz napos program. De nem csak a ropi volt fenomenalis, hanem, hogy csomo mindenkivel dumaltam, sokat drukkoltunk mas csapatoknak... szal az egesz hangulat nagyon emelkedett volt. [Emelkedett, de nem a komoly ertelmeben veve...]

Jaj, es nagyon vicces!!! Ultem a padon, leult mellem egy lany es neeeeez. Nezek vissza, hogy mi van. Erre aszondja: En ismerlek! Mire en: Komolyan, en nem teged. :S Erre o: De,de en ismerlek! Varj egy kicsit!!! ... Jahjjj tudooom, egyutt vartunk egyszer egy sorban!!! :O [Nezek ra ertetlenul.] Nem emlexel!? Egyszer a Roxy club elott alltunk sorban, es te ott nevettel ossze vissza, meg dumaltal mindenkivel, es aztan kiderult, hogy mindketten magyarok vagyunk, szal mi is dumaltunk egy olyan 5 percet! :D JAAAAAAAHHH!!!! Tenyleg!!!!!!! :D Hat ez nagyon HAHAHAHAHA!!! Nem felelmetes!!!! Micsoda veletlen!!! Na aztan annyira joba lettunk, hogy aztan egesz vasnap vele voltam. Magyaraztam neki a ropit, meg egyutt drukkoltunk a Braziloknak, meg tancikaltunk a szekeken! :D NAgyon poen!!!

Es a hetvegen vegre Agival is tudtam beszelni sokat!! O egy lany a szombati ropirol. Mar evek ota probalunk osszehozni egy talalkat, de eddig nem igazan jott ossze. De most vele is sikerult bepotolni az elmaradtakat. :)

Szal az egesz hetvegem nagyon jol sult el!!! Csak pihenes szempontjabol nem volt a legjobb, mivel a szokasos 1-2nel nem sikerult korabban lefekudni, viszon fel kellett kelnem 7 elott. Ami persze hetkozben is siman megvan, de allt a hetvegen szoktam aludni egy kicsit tobbet, meg ugye nem ropizek non-stop. Szal kicsit mosott szar lettem vasnap estere. Meg sajna a tanulmanyaimnak sem tett valami jot... semmilyen esszet nem irtam  a hetvegen. :( De szandekomban all mindent bepotolni, mivel a vizsgam KOZELEG!! :(

Junius 17en lesz valszeg az irasbeli, a szobeli meg vmikor juni6-16 kozott. Szal mar csak egy honap van hatra. :S Tiszta szivatas!!! Dehat valami csak lesz.

A csaladtol itt eleg sok biztatast kapok. Mondtak, hogy nekem meg a Martinak volt a legjobb anglunk, szal benne vagyok a top 1-2ben. Ami azert csak jo lehet. :D Sajnos azonban a dumalas nem egyenlo a jo vizsgaeredmennyel. :S

Emmaval nagyon joban vagyunk. :) Oszinten felelmetes, mostanaban mar annyit beszelunk, hogy o az elso akinek el akarom mondani a dolgokat. Amikor hetvegen ropizni voltam SMSeztunk, meg telefonaltunk is. :D Csak ugy irtam neki, hogy hogysmint, es hogy jo utat [mert az apjukhoz mentek a hetvegere.] Erre o felhivott, hogy mi van velem. Akkor beszeltunk. Aztan irtam neki, hogy kosz, hogy felhivott, es aztan o is irt... bla-bla. Szal vicces volt. Aztan masnap is SMSezgettunk. Tiszta orultseg. :D Es aztan este mikor hazajottem ropirol akkor elso utunk a szobajaba vezetett, hogy dumaljunk. Persze volt mirol, a dramai pasiugyek mindig jo szaftos temat adnak. ;) De tenyleg nagyon joban vagyunk. Es a vegen mindig azon szenvedunk, hogy milyen szar lesz majd amikor hazamegyek. :) Mar minden felmerult: O jon Magyarorszagra, aztan majd en jovok latogatoba, aztan nyaron megint jovok majd az eskuvore, es aztan meg majd osszekoltozunk. :D Hat nem tudom mennyi fog ebbol megvalosulni. Azert jol hangzik. ;) Ooo, de tenyleg annyira jofej, es mondta, hogy egyertelmuen a mostani au pair valas lesz neki a legnehezebb... Isten tudja, nem kell sztem ezeket osszahasonlitgatni, dehat nem szepitem a dolgot, persze hogy baromira jol esett, hogy mondta. :D

Igy vagyunk mostansag. Az ido szar, nem akar sutni a nap. Meg mindig biciklivel jarok suliba es az a napom kedvenc reszem. Imadom! Ma egy benzinkutnal felfujtak nekem a kerekem. :) Eleg hulyeseg, mert otthon ugye ugyan azzal amivel fel tudod fujni a kocsi kereket azzal ossze tudod hozni a bicajodet is, de itt nem. :S De szervantottak nekem egy biciklipumpat es felfujtak. :D Tisztara felvillanyoztak ezzel a napomat! :D Asszem szeretek idegenekkel "kapcsolatba" kerulni. Az mindig olyan megmosolyogtato. Ma reggel is csak kerdeztem valamit egy nenitol, es mikor aztan elvaltunk Sok szerencset kivant. Nem volt ebben semmi extra, megis 5 percig mosolyogtam utana. :D Azt gondoltam: There is no such a thing which could replace the company of a human being. :P

Szólj hozzá!

Jahj, ez a csodalatos Andi!

2009.05.13. 22:55 chrisie

Ok.... a cimrol annyit, hogy az Andi megmondta nekem, hogy ez legyen a kovetkezo blogom fejlece. Nem sokat huzodoztam, mivel az allitas igaz!!! Aki nem hiszi jarjon utana! :D

De nem kell Andikanak elbiznia magat, mert nem o az egyetlen, akit a nev helyere tudnek irni!!! :D

Tipp: Egyszer egy jo tarsasagban, esetleg a vacsora asztalnal hozzatok fel a kerdest, hogy: "Vajon kevesebb haboru lenne-e, ha nem lenne vallas a foldon?" Vagy: "A vallasos iskolak (akar akaratlanul is) elosegitik-e a rasszista gondolkozast?" Ezek most eleg random kerdesnek hangzanak, es talan nagyon egyertelmuen megvalaszolhatoaknak is. De hidjetek el, egy jo tarsasagban a vilag legjobb beszelgeteset/vitajat lehet belole kihozni!!! :D

Egy jo sztory, ami csak angolul vicces, ezert az eredeti nyelven meghagyom: Suliban a szunet utan mondtak hogy beszelgessunk egymassal arrol, hogy miket csinaltunk az elozo heten. En egy sraccal kerultem ossze, hat megkerdeztem mit csinalt a szunetben. - What did you do in your holiday? - I went back to Spain. I sorted out some paperwork for my future job, visited my family and then I travelled to my boyfreineds place. Erre en: - Your boyfriend? - Yeah. [Megint:] -Your boyfriend? Teljes mertekig meg voltam gyozodve, hogy a srac csak osszekeveri a dolgokat es a boyfriend csak a srac baratot jelent... de... -Yeah, my boyfriend! [Leesett a tantusz.] -Aaaah, your boyfriend!!! That's lovely! :D Mire o, kicsit durcasabban: -Yeah, he IS lovely! :D Ilyen szituban sem nagyon voltam meg. Beckyvel kesobb nagyon sokat nevettunk ezen a kis torteneten. Egyszeruen nem jutott eszembe, hogy a fiu tenyleg buzi. ;) Mar csak azert sem mert mi tokeletesen osszeboronaltuk mar az egyik csajjal az csoportbol. :) Szal jol melletrafaltunk. :) De a srac azota mar buszken vallaja hogy gay es tobbszor is megemliti. :P Egyebkent jofej gyerek, es jol lehet szivatni. :D

Kicsit kevesbe vicces sztory, meg a hostcsaladomnak meglehetosen szemelyes is, szal nem megyek bele melyen. A lenyeg ugye, hogy itt a szulok elvaltak, miutan az aouka elhagyta oket. 8 evi egyedullet utan Caroline talalkozott Chrissel, aki most elsoszamu parnere. Es -ahogy talan emlekeztek- iden megvolt az eljegyzes, jovo nyarra tervezik az eskuvot. Azonban mint mostansag kiderul szamomra ez az egesz szituacio, nem mindenkinek a szive kozepe. Tegnap Caroline nagyon kiborult Chrisen. Nem akarok hulyeseget mondani, nem tudom pontosan miert, a lenyeg, hogy tenyleg kibukott. Nem jott le velunk vacsizni, csak kesobb csatlakozott. Akkor meg sirt az asztalnal. Nagyon furcsa volt nekem, a lanyok ahelyett, hogy kerdeztek volna mi van, vagy probaltak voltna vigasztalni, teljesen figyelmen kivul hagytak. :S Vegul Caroline inkabb felallt es egy uveg borral a kezeben :) elvonult. Nah akkor azert megis csak kozbeleptem, hogy vki menjen mar utana es probaljon meg beszelni vele. Lulu vegul elment. A ket nagyal beszelgettunk. Mondtak, hogy ilyenkor nincs ertelme ugyet csinalni a dologbol, mert az anyjuk nem nyitott arra, hogy beszeljen. Ha el akarna mondani, akkor elmondta volna, amint belepett az ajton. Emmaval maradtunk ketten beszelgetni. Nagyon sokat elmondott, amit eddig is ereztem, de nem mertem es oszinten, nem is akartam biztosra venni. Mondta, hogy o azert nem teljesen boldog ezzel a hazasaggal... Sokat beszelt arrol, hogy milyen volt regen a csaladja, milyen most... E legfelelmetesebb hogy ugy erzi, azzal hogy osszehazasodnak, neki elveszik a csaladjat, mert az egesz legkor, a regi "Streets lanyok" hangulat megszunik. O elmegy egyetemre videkre, es mikor majd hazajon nem ugy fogja erezni, hogy a csaladjaba jon vissza, akiket ismer, hanem egy uj csaladba. Felelmetes. :( Ami a legelszomoritobb szamara, hogy errol a hazassagrol senki nem kerte ki a velemenyet. Pedig -joggal- ugy erzi, hogy legalabb az anyjanak beszelnie kellett volna vele, hiszen ez az o eleterol is szol. Soha senki nem kerdezte meg egyik felen sem a gyerekeket, hogy ok mit gondolnak a hazassagrol. Komolyan borzaszto. :(

Orult idoket elunk.

Hogy valami vidamabbal fejezzem be: A lanyokkal nagy korturat szervezunk mielott Becky hazamegy. O junius 4.en megy haza. :S Mar csak par het!!! :( Jovo hetvegen 4 napos buszutra indulunk. En penteken dolgozom, szal majd csak szombaton csatlakozom hozzajuk, de hetfoig maradunk, mert hetfo unnepnap... nem dolgozunk. :D Szal terv, hogy elmegyunk Birminghambe, este ott alszunk egyet [en itt meg nem vagyok], aztan masnap Manchester a celpont. Ejszaka buszon alszunk, ami elvisz minket Leedsbe, ahonnan hetfon tovabbutazunk Newcastlebe... Hosszu es faradtsagos hetvegenek hangzik! :D Eleinte kicsit beijedtem, hogy nem lesz-e ez tul sok latnivalo. Meg mindig azt gondolom, hogy tul sok, de ezzel sincs gond. Megertheto, hogy Becky, mivel hazamegy, most az utolsokat rugva meg mindent meg akar nezni ami eddig kimaradt. ;) Orult egy dolog. De poennak biztosan bejon majd!! :D Szal ugy nez ki egy hetvege alatt bejarjuk egesz angliat. :P Asszem otthon se csinaltam meg ilyet.

Ennyi volt a moka mara, zarul Moka Misi mesetara! :D

[Hat ez nagyon vicces... rakerestem interneten, hogy hogy is van ez a mondat. Soha nem vagyok benne biztos. El se tudjatok kepzelni, hogy hany millio blogot talaltam amiben szerpel ez a mondat!!! :O Nem is gondolna az ember, hogy ennyi mokat meselo blog letezik. ;) Halali!!!]

1 komment

Fellabbal Magyarorszagon

2009.05.11. 19:29 chrisie

Hejho Ember!!!

Csodajo napunk van, nemde!! :D extra-mega-szuper-truper kiraly!!! :D Ne kerdezzetek mi, ez csak a pillanatnyi hangulatom. Pedig nem kene ennyire orulnom, hiszen ma reggel tavoztak draga szuleim. :S De asszem nincs miert sirankozni, mert ugyis nem sokara megint otthon fogok tengodni... porogni... :D

Mondtam mar, hogy kezdek belefaradni a blog irasba!? ;) Tuti mondtam. De annyi minden van, amit el kene mondani, es mit nem is lehet elmondani. Asszem odafont valami hiba csuszott a szamitasba amikor egy napot ropke 24 orasra terveztek... :P

Errol jut eszembe! Egy nagyon jo konyvet olvasok. A cime: I Am The Messenger [En vagyok a hirvivo] Nagyon egyszeru, nagyon hetkoznapi es megis nagyon csodas. Roviden arrol szol, hogy van egy kisse mar tulsagosan is szurke, hetkoznapi ember, akit egy banki rablason hosnek kialtanak ki. Az olvaso azonban tudja, hogy Ed [hires szurkegunarunk] csak veletlenek kovetkezteben kerult olyan szituacioba, hogy a rablo sajat fegyveret fordithatta ellene. (Ezt igy kell mondani?? Tiszta idegesito, hogy tok sokszor meg kell allnom agyalni, hogy vajon ez magyarul jol hangzik-e vagy sem...:S) Lenyeg a lenyeg, hogy Ed minden helyi ujsagba bekerul es az emberek megismerik az utcan, de persze mint minden hirtelen tamadt hirnev ez is tovaszall. De megmarad a kartya... A helyzet, hogy titokzatos uton Ed kartyalapokra irt uzeneteket kap. Nincs sok informazio rajtuk. Neha nevek, idopontok, vagy csak helyszinek... Ed feladata, hogy ezeken a nyomokon elindulva emberek eletet valtoztassa meg...

Azt mondtom inkabb a konyvet olvassatok el mint az en szegenyes beszamolomat, mert en keves vagoyk, ahhoz, hogy magas szinvonalu ertekezest tartsak belole. Pedig megerne. Megdobbento latni, hogy milyen kicsi ember, milyen kicsi dolgokkal, milyen nagyokat valtoztat egyes emberek eleten. Ha magyarul olvasnam valszeg egy egyszeru kis kellemes regenykent olvasnam, de a helyzet egeszen mas. Itt az egesz csalad olvasta mar. Emmaval szoktunk rola a legtobbet beszelgetni. NAgyon jo gondolatokkat lehet kapni a konyvbol. Erdekes latni, ahogy paran rogton Isten mukodeset latjuk meg a titkos kartyalapokban, masok Edet angyalnak tekintik, valaki meg meg csak nem is gondol semmilyen vallasos kapcsolatra. A legjobb,hogy mindez egy csaladon belul.

Imadom, hogy mindenki maskepp gondolkozik!!!

A konyvet egyebkent nem fejeztem be. Majd ha a vegere jutok majd meg hallotok rola. ;)

Meseljek!? Hat eloszor ugye a szuleim. Biztos mindenki tudja, de ha nem megmondom, a szuleim baromi jofejek!!! :D Akkorakat lehet veluk szakadni! ;) Meg ha nem is birjak annyira a kajanelkuliseget, setalast, meg az ejszakazast mint en... ;) De oszinten! Azokkal sem volt semmi gond!!! Es be kell vallani engem is lefarasztott azert ez a 3 nap. :D Szetjartuk a labunkat ossze-vissza. London legizgibb reszeit bejartuk, meg olyanokat is, ahol meg en sem voltam soha! :D

Nincs ertelme nagyon melyre belemenni de egy sztorit azert elmondok! :D Ugy volt, hogy egy hajot akartunk megnezni Greenwichben. Valami vonatfelevel kellett volna mennunk,de persze mint a jo londoni kozlekedestol mar megszokhattuk a vonat nem jart... Kisebb... pontosabban eleg nagy kavarodassal azert megtalaltuk a potlobuszt. Nagy nehezen kibogarasztak nekunk hogy melyikre kell felszallnunk, aztan indult a menet!!! :D Asszem nem sokszor kellett eddig potolni ezt a vonalat... A sofornek goze sem volt merre, hogy kell menni! :D A korforgalmakban minden kijaronal majdhogynem lealltunk hogy elolvassuk merre kell menni. Az elagazasoknak totyorogtunk, egyszer rendorkanyarral 180 fokos fordulatot tettunk... Bla-bla... Az egesz halali nevetseges volt. Egy nagy tehetetlen ketemeletes busz, aminek fingja sincs merre kell menni es csak koszal mint golyafos a levegoben. :D NAgy kepzeloero kell hozza, hogy ti is nevessetek, de mi fent az elso ulesen szakadtunk a nevetestol. :) Szegeny sofor, neki se lehetett konnyu. ;)

Az erdekes a tortenetben, hogy a hajo amiert mentunk eppen nem volt latogathato, szal megerte a nagy kavarodast. :P Oszinten megerte, mert Greenwich pazar hely. Zold fu, meses epuletek, kellemes hangulat, vizpart padok. Szal sehogy sem bantuk meg hogy elmentunk!!! :D

Egyetlen boki tamadt sajnos a latogatas kellos kozepen, hogy penteken engem megkerdeztek, nincs-e kedvem jatszani a Minden Nemzet Roplabda Tornan. Hat mondtam, hogy a fenebe ne lenne kedvem jatszani! Csak aztan kideult hogy eppen azon a hetvegen es a kovetkezon kerul megrendezesre. :S Szal nagy dilemmamban nem tudtam mi legyen. Mert ugye a ropi mindig is NAGYON ;) fontos volt, dehat a szuleim meg meginkabb. En asszem hajlottam volna arra, hogy nem megyek, de szuleim TOKELETES megertese, es tamogatasa megis csak arra a dontesre engedett jutni, hogy megyek. De csak ugy, hogy szombaton ott leszek, vasnap nem, es aztan jovo hetvegen vegig. Hat nagy dilemma volt ez a reszemrol. Szal vegul a szombati napon a szuleim viszonylag egyedul neztek varost (ami azert biztos izgi volt, mert nem konnyu a londoni tomegkozlekedesben kiigazodni...). Rohanosra sikerult a nap, mert a szunetben azert kifutattam, hogy talalkozzam veluk, meg utana is sprinteltem hozzajuk. Lehet hogy nem volt a legjobb dontes, mert £20-om rament, es meg nem is jatszottam sokat. Tul sok csere volt, es en kivulrol is hasznos voltam a csapatnak, mert hangosan tudtam drukkolni. ;) Szal igy sokat maradtam a kispadon. De sebaj! MAjd kov hetvegen!!! :D

Ma a napon ulve ebedeltunk az Emmaval. Jot beszelgettunk! :)

Mindjart megyek haza. Hianyozni fog ez a sok hulyeseg ami itt van. De ti is kezdtek hianyozni!! :D

Mennem kell fozni. Pedig irnek meg! Majd megprobalok szorgosabb lenni! Elvezzetek a meleget!!!

Csipcsupcsalamadesalalala!!! :D

Szólj hozzá!

Hosszu-hosszu ido utan megint...

2009.05.01. 10:01 chrisie

Helloka!!

Tom hogy reg nem irtam. Mar azt se tudom, hogy hol kezdjem. :) Pedig kiraly dolgok tortentek itt!

Talan eloszor beszeljunk az Andi latogatasarol. Bar paran tuti hallotatok mar rola, tole. :P Halal kiraly volt! Nekem olyan volt mint egy nyaralas. Nem csak azert mert a hazimunkat fele annyi ido alat tudtunk megcsinalni, hanem azert is mert ezen a heten szivbaj nelkul koltottem a penzt, egyfolytaban utazgattunk, totalis kikapcsolodas, mindig okorkodes, folyamatos dumalas. Olyan jo volt, hogy mindig minden szar aprosagot el tudtam valakinek mondani. Es tenyleg, ami nagyon hianyzott az a sok hulyeseg, amirol itt leszoktam.

Szal persze voltunk varost nezni, leghiresebb helyek, muzeumok. Ossze vissza venykepezgettuk egymast. ;) Vettunk egyen piros napszemuveget! Allati jo lnezunk ki benne! Kiprobaltuk az indian, kinai es thai kajat. Voltunk jo kis "hitgyulis" misen is. Nagyon poenok itt a misek, ket vasnap ket kulonbozo "templomba" mentunk, az egyik a kicsit hagyomanyosabb anglikan a masik meg a nagyon laza, kezfeltartos, danolgatos [hitgyulis] anglikan volt. Hat hala jo!! Meg az Andi is elvezte, pedig nem voltam benne biztos hogy szeretni fogja. ;) Mozi estet is tartottunk. MEgneztuk a Valami Amerika 1.et amit az Andi meg SOHA nem latott. :O Meg megneztuk a Mona Lisa mosolyat is [az volt az egyetlen aminek meg volt magyar hangja]. Voltunk ejszakai varost nezni. Csodaszep volt. Csak aztan hideg volt szal godnoltuk valtunk es buszos varosnezest tartunk. Ejszakai buszokkal akartunk utazgani a varosban. Eleinte jol is ment, de aztan felszalltunk egy buszra, amirol persze fingunk sem volt hova visz. ;) Masfel orat utaztunk vele. :D Asszem a London terkeprol is lementunk! Hahaha. Aztan nem szalltunk le a vegallomason... A busz szepen leallt es lekapcsolta a lampakat. Mi meg meg mindig az emeleten kuksoltunk. Szal gondoltuk itt ragatunk. Szal szepn aludtunk egyet a felreallitott buszban. ;) De aztan szerencsere kb 20 perc mulva ujra elindul visszafele. A visszautat mer vegigaludtuk. 4 ora magassagaban nem csoda. Aztan sajna a hazavivo buszunkra 1 szaros orat vartunk... Szetfagytunk, de 6kor mar agyban voltunk. :) Ejszakai parkban setalast is tartottunk a Hyde parkban. Csoda jot beszelgettunk! Eljen a Regnum (a fo tema)! Persze napkozben is setaltunk mindenfele parkokban. Regent's park, St James park, Highgate wood, Queen's park... Ketszer aludtunk is parkban. Mert ugye ejszakankent nem sokat aludtunk. Szal mikor a setalgatastol faradtan leheveredtunk egy parkban a napsutesben parszor alvas lett belole. :D Megjartuk Camde marketot is! Andi is total oda van erte. En is imadom! Egyik legjobb hely Londonban!!! Persze vasarolni is voltunk, elvittem a jo kis olcso Primarkba, ahol vegul en tobb cuccot vettem mint o. ;) De nekem jo vasarom volt. :D Hard rock cafeba is akarunk menni (foleg a batyam kedveeret, hogyszervantsunk neki onnan polot), do olyan draga volt hogy leesett az allunk, szal kihagytuk. :( Bemutattam az Andit persze a barataimnak is, veluk is talalkoztunk egyszer. Meg kiprobaltuk a kiraly londoni turkalokat, ahol mindketten vettunk valamit. En vettem egy feher Adidas cipot, amihez kesobb vettunk jo kis szives alkoholos filceket... szal mara mar a cipo tele van firkalva mosolygos fejekkel, viragokkal, peace jelekkel, szovegekkel mint: Csoki=boldogsag, Don't worry,be happy, Peace, Carpe Diem... meg hasonlok. Eleg paran jol nez ki sztem. Bar meg mindig feher, szal szandekomban all tovabb tokeletesiteni a dolgot. :D

Szal tomoren ennyit izelitonek. Nem tudok mast mondani, mint hogy bizzatok bennem, fenomenalis volt ez a het!!! Mar csak azert is mert senki nem ertett minket, szal szivbaj nelkul mindenkit mindenhol kibeszeltunk! Ott alltak mellettunk a metron, mi meg csak kibeszeltuk oket! Nagyon poen!!! Jah es egyszer megkerdeztek, hogy... mit is? hogy norvegok, vagy skandinavok vagyunk-e? Hahaha... De ketszer rahibaztak es megkerdeztek, hogy magyarok vagyunk-e. :D

Miutan az Andi elment persze kicsit depis lettem, de azert mara mar visszatalaltam a johangulatomhoz. Tokre jo megint az itteniekkel lenni. Igazabol tokre hianyoztak! NAgyon vicces, par napja talalkoztunk nagy oromrivalgassal. Szetoleltuk egymast. Nagyon orultunk annak hogy megint talalkoztunk. ANgyban monstuk hogy mar hetek ota nem lattuk egymast, es hogy milyen reg volt bla-bla... ;) Erre kiszamoltuk hogy csak masfel hete! Haha, pedig tenyleg sokkal tobb idonek tunik. En nem lattam oket megint 2 napja, es total hianyoznak... Csak az a para, hogy rajtam kivul most senkinek sincs penz a telefonjan, szla nehezen megy a kommunikazio. Ilyenkor mindig olyan nehezen szervezodnek meg a talalkak. :(

Jah... para... ne mondjatok el senkinek... letudoztem eletem elso cigijet... :S Oszinten, nem volt egy leanyalom... nem tom mit birnak benne annyira az emberek. De vicc az volt hogy nem szimpla cigi volt. ;) Hihi... Nah ezzel meg elszamolok otthon.

Lassan mennek haza az emberek. :( Tiszta para. Jovo heten ket lany is hazamegy. Igaz egyikuk sem allt tul kozel hozzam, de megis cska ismertuk egymast, meg azert joparszor talalkoztunk. Olyan fura... itt az emberek csak ugy besetalnak az eletembe, aztan meg kisetalnak belole. Talan nem is fogom oket soha latni! :( Tiszta depresszio. :(

Nem tudjatok elkepzelni milyen felelmetes a gondolat, hogy haza fogok menni... Persze egyfelol tokre orulok neki, hiszen mindenkivel talalkozom, meg visszakapom a hegyeimet, meg a szep kornyeket, a jofej csaladot, a csocsot, a baratokat, a jo kajakat, a munkanelkuliseget ;)... De masfelol tiszta para, hogy tudom ezek utan mar csak nagyon ritkan fogom latni ezeket az embereket!!!! :( Talan nem is fogom soha tobbe parojukat. ;) [Hehe, ez egy jo szo... most alkottam... parojukat.. ertitek?] Nah szal szivas... Es London is tokre hianyozni fog! Annyira egy kiraly hely! De asszem ezeket mar mind mondtam. Es amugy is siman lehet hogy jovok majd meg! :) Otthon ugyis olyan sok a gyogytornasz!

Vizsgam kozeleg... mar csak 6 het. Tiszta ideg mindenki! Para. Nehez. Tanulni kene, de igazabol asszem ez nem csak a tanulason mulik... hanem a szerencsen is! :(

Na, keptelen vagyok tobbet irni. Poen lesz ujra latni titeket, amikor hazamegyek! ;) Csak vegyiteni kene ezt a kettot!!! :D 

1 komment